Dataminers vinden Survival Mode en Kill Replays in Apex Legends

Met het succes van Apex Legends hoefde het niet lang te duren voordat dataminers wild gingen op het spelletje zelf. Of het gaat om geschrapte content of referenties naar wat nog komen zal, dát blijft onduidelijk, maar één ding is zeker: er valt genoeg op te rakelen in de game-bestanden.

Twitter-account @RealApexLeaks tracht sinds Apex’ verschijning de vondsten van dataminers en andere lekkages aan de man te brengen. Onder de recente uitingen vallen niet alleen nieuwe wapens en Legends (beide al plannen in de officiële Year 1 Roadmap), maar ook een modus die schijnbaar “Survival Mode” zou moeten heten.

In Survival Mode wordt schijnbaar gewerkt met nieuwe personages, die zich als een “Host” op moeten stellen. Wat ze precies doen is grotendeels onduidelijk, maar de verwachting schetst dat het hier zou gaan om karakters die “mee zouden kijken” met de speler en hem of haar aanmoedigen of becommentariëren.

De Survival Mode op zichzelf zou goed een restant kunnen zijn van wat Apex Legends ooit voorstelde. Niet voor niets sprak ontwikkelaar Respawn in het verleden al eens van experimenten rondom “Titanfall met survivalelementen”, waaruit uiteindelijk de gratis battle royale van Apex Legends uitgroeide.

Naast de datamining rondom de Survival Mode, vond hetzelfde Twitter-account ook referenties naar een zogenaamde killcam, door Respawn hier achtergelaten als “Kill Replay”. Ook daarvan werd het nieuws gedeeld middels een snelle tweet:

De herhaling van de manier waarop jij of je teammaten uitgeschakeld werden, wordt door de dataminers vergeleken met hoe Rocket League het terugspoelen van doelpunten aan spelers laat zien.

Neem het mijnwerk vooral met een korrel zout of twee; de kans bestaat immers nog altijd dat Respawn Entertainment features als deze eerder geschrapt heeft, maar nooit volledig uit de code heeft gewist. Mochten de lekken echter leiden tot iets tastbaars of zelfs een interessante, officiële aankondiging rondom Apex Legends, dan lees je het uiteraard binnenkort wel op Gamersnet.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren