Eerste seizoen van Apex Legends trapt in maart af

De game zwiept als warme broodjes over de databanken, maar vandaag de dag betekent dat nog geen blijvend succes. Respawn Entertainment heeft met Apex Legends al een aardige launch achter de rug, maar langzaam maar zeker wordt het tijd voor de roadmap naar meer (en betere) content.

Rond release gaf de ontwikkelstudio al een globaal idee van wat er komen zou gaan, maar nu is dat daadwerkelijke stappenplan ook verder geduid. Apex Legends laat zich middels “seizoenen” uitbreiden, met daarbovenop uiteraard het concept van een zogenaamde “Battle Pass” (ongetwijfeld geïnspireerd door de concurrentie) vol cosmetische extra’s.

Het eerste seizoen van Apex Legends dient aanstaande maart alweer aan te vangen en moet, net als de andere seizoenen, ongeveer drie maanden duren. Klaarblijkelijk bevat dat seizoen vooral meer cosmetische zaken, terwijl in latere fases ook geruimd wordt voor compleet nieuwe wapens (september) en zelfs Legends (juni).

Onderstaande Apex Legends Roadmap verheldert nog eens duidelijk wat men wanneer kan verwachten aan nieuwe content voor het gratis Apex Legends:

Gezien het gigantische succes van de free-to-play battle royale, lijkt het voorlopig wel goed te komen met Respawns ambities om Apex Legends nog een aantal jaar relevant te houden. De vraag is nu vooral in hoeverre die nieuwe content aan blijft slaan. Dat ervaren we ongetwijfeld zodra de Battle Pass lanceert, ergens volgende maand.

Meer weten over wat Respawns eigen battle royale meteen zo ijzersterk maakte? Bekijk onze vlotte Apex Legends video review of luister mee naar onze laatste Gamersnet Podcast, vol met discussie over het succes van de game.

 1.   
  M@vietwister's avatar

  Ik vind het jammer dat Legends niet eerder was aangekondigd. Dan had ik me de aankoop van BF5 en BO4 waarschijnlijk kunnen besparen. Maar dat is natuurlijk beetje spijkers op laag water en de battle royal van BF moet er tenslotte ook nog aan komen.
  Ondertussen is het volop genieten van de uitstekende gameplay en de soepele communicatie in Legends.

 2.   
  Sixty's avatar

  ik heb zoveel plezier met deze game, dat ik waarschijnlijk wel die battle pas haal

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Die Battle Pass gaat waarschijnlijk echt beeldend worden voor wat Apex Legends precies “waard is”.

  Kan me voorstellen dat de game voor velen nu “groter” voelt dan Fortnite, maar het zou me oprecht verrassen als Apex straks meer in het laadje brengt. Tot dusver zijn de cosmetics naar mijn idee niet echt briljant, terwijl ik me afvraag of de doelgroep net zo betaalgraag is als die van Fortnite.

 4.   
  Puddingboom's avatar

  @Tom Kauwenberg: Vrij zeker dat de skins snel zullen verbeteren qua kwaliteit. Fornite heeft dan ook heel wat meer tijd gehad om unieke en leuke skins te maken, als we kijken naar season 1 en 2 valt het ook vies tegen ( https://fortniteskins.net/all/ ).