Preview: Far Cry New Dawn

Onze Tom schreef al over zijn post-nucleaire ervaringen in zijn Far Cry New Dawn preview, maar schuift nu ook aan voor een volwaardige video.

Samen met Peter bespreekt Tom wat zoal nieuw is aan deze stand-alone spin-off, maar uiteraard ook wat oud en vertrouwd blijft voelen. Hoe nieuw is New Dawn dan precies voor de franchise?

Fallout New Dawn verschijnt 15 februari alweer, voor PlayStation 4, Xbox One en pc (via Ubisofts eigen Uplay).

 1.   
  mmx's avatar

  Ik heb maar een vraag is dit weer eens een volwaardige shooter net als de eerste Farcry of is het weer zoiets als alle andere FC 2 tm 5 .Daar heb ik dus geen meer zin in .Maar het ziet er wel weer goed uit .Goede preview mannen .

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @mmx: Gezien New Dawn voortborduurt op Far Cry 5, is de gameplay vooral te vergelijken met dat laatste deel. Veel schieten, veel verkennen. Enige verschil is nu dus die “light RPG” en meer craften voor je thuisbasis.

 3.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: bedankt voor de info Tom ,maar ik had een klein hoopje dat ze weer eens wat ouderwets a la Farcry het eerste deeltje gingen doen .Dat ding speelde lekker en als er een remake van zou komen bestel ik die meteen .daarom laat ik deze nu gaan .

 4.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  weer een intressant stukje idd

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @mmx: Ik zat toevallig laatst nog naar gameplay van de eerste Far Cry te kijken. Maar mijn god, dat oogt niet fraai tegenover de tand des tijds. Naar mijn idee hebben ze met Far Cry 2 een juiste soort spin daarop gevonden, en die eigenlijk nooit meer echt los gelaten.

  Als je écht iets zoekt wat daar op lijkt, komt (naar mijn idee) Crysis nog wel het meest overeen. Over Crytek-klassiekertjes gesproken.

 6.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: Is waar Tom ik kan het zo zien heb de oude pc versie nog steeds liggen .Maar wat jij zegt Crysis vond ik altijd super toffe games en ook Resistance die heb ik ook grijs gespeeld.Maar ja techniek en tijd he het word wel steeds mooier .

 7.   
  Heccer's avatar

  Vergeet niet dat Farcry 1 Gemaakt is door het team van CryTek toen de tijd en Ubisoft alleen de uitgever was. Toen Far cry 1 uit kwam was dit een hoog staan iets weet nog mijn eerste game pc en 5 cd’s En dan maar hopen dat het een beetje draaide. Far cry 1 heeft een hoop veranderd in de gamewereld. Spel wereld ( grote )enige berekeningen en nog meer. Het vervolg was dan van dit team ook crysis. De eerste tchdemo’s van farcry1 werd niet verwacht dat toen haalbaar zou worden 5 jaar later speelde we farcry1. 2 was tof 3 leuk. de rest valt voor mij nog onder de melkkoe productie van Ubisoft.

 8.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Heccer: Dat weet ik, vandaar dat ik ook Crysis aanhaalde als je specifiek op zoek bent naar meer van het eerste Far Cry.

  Ik deel je gedachtegang trouwens wel (en volgens mij komt dat in de video en preview ook duidelijk naar voren), maar de laatste vier Far Cry’s lijken naar mijn idee nét iets te veel op elkaar.

  Snap volledig dat sommige gamers gewoon méér van dat soort actie willen, maar het pakt mij niet echt meer bij de kraag. Vandaar dat ik ook een beetje terughoudend was na een uur of drie in New Dawn.

 9.   
  DeAdSeYe's avatar

  Far Cry 1 was toen ter tijd erg vet, samen met Crysis 1 grijs gespeeld, maar Crysis 1 won het toen ter tijd. Far Cry 2 vindt ik nog altijd de beste in de series. De hele atmosfeer is erg goed gedaan maar ook alle effecten toen ter tijd zoals een storm of struiken en bomen die meebewogen of in stukjes vlogen door een ontploffing. De melaria en dat vijanden telkens respawnde waren erg irritant en de wapens braken te snel, maar daar zijn gelukkig mods voor. Far Cry 3 had interessante personages maar dat was het dan ook, Far Cry 4 mooie landschappen en Far Cry 5 goede gunplay. Maar Far Cry 2 scoort bij mij nog op alle punten het beste! Je had ook het gevoel dat je in Africa zat, en ook dat gevoel als er een storm opkomst was, die effecten en geluid. Far Cry 3 voelde voor mij als een downgrade aan.

  Hier zie je een grote verschil, 2 is vele malen beter als 3 en hoger.
  https://youtu.be/FCeEvQ68jY8

 10.   
  Petor's avatar

  @DeAdSeYe: Idd FC2 was echt geweldig! Zelden zo geloofwaardig een “vreemd land” gezien! Ondergewaardeerde game, al waren de respawns van vijandelijke kampen en Malaria-shots wel irritant. 🙂