JPEG-hond in Ace Combat 7 blijkt overleden huisdier

Slecht nieuws voor dierenvrienden alom; de in Ace Combat 7 schitterende hond die recentelijk nog viraal ging, blijkt al lang niet meer te leven.

Werd aanvankelijk nog gedacht dat het om geanimeerde dier ging, bleek het later een ingeplakt JPEG-plaatje van een bestaande hond. Dat weerhield het internet er niet van om alsnog wild te gaan over de viervoeter, maar Ace Combat brand director Kazutoki Kono kwam daartussen met een pijnlijke waarheid; het daadwerkelijke huisdier is niet meer.

Kono’s Japanse Twitter-bericht is grofweg te vertalen naar het volgende statement:

It’s about our now famous, loyal, canine companion. I heard from the rest of the staff that he had passed away shortly after the photo was taken. We are truly blessed to have known you. May you rest in peace.

Kort na het nemen van precies die iconische foto, is de hond dus te komen overlijden. Wegens respectbetuigingen en een mooi eerbetoon werd het huisdier (klaarblijkelijk van een anonieme ontwikkelaar) alsnog in de game gezet.

Vanuit dat korte moment in een ogenschijnlijk nietszeggende cutscene heeft deze viervoeter de wereld zonder twijfel enorm veel vreugde gebracht, al was het maar voor even. Rust zacht, JPEG-hond.

Ace Combat 7: Skies Unknown is 18 januari geland op PlayStation 4 en Xbox One, met een pc-port aanstaande voor 1 februari. Benieuwd naar hoe de game speelt? De uitgebreide review van Gamersnet vliegt een dezer dagen naar je toe…

  1.   
    Kauwgom's avatar

    Mooi man!

  2.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    @Kauwgom: Vond het ook wel een mooi eerbetoon. Beetje bitterzoet, maar wel prachtig hoe die hond zo veel mensen blij heeft weten te maken.