Pc-versie Ace Combat 7 gereviewbombed om slechte HOTAS-support

Werden wij nog positief verrast door (de pc-versie van) Ace Combat 7: Skies Unknown, blijkt nu lang niet iedereen even blij met de verlate pc-port van het straaljagerspel. Op distributieplatform Steam wordt de game het vuur aan de schenen gelegd door pc-gamers die klagen over gebrekkige ondersteuning voor hun HOTAS-apparaten.

Met zeker 700 negatieve recensies tegenover 1.300 positieve, krijgt Ace Combat 7 nu het “Verdeeld”-stempel van Steam. Een deel van die positieve stemmen verzet zich dan ook tegenover hetgeen waar de negatievelingen het hardst over klagen: de ondersteuning van flightsticks. Of eerder: het ontbreken daarvan.

Ace Combat 7 beloofde op papier volledige ondersteuning voor HOTAS (Hands On Throttle-And-Stick) invoer, maar dat blijkt zich nu enkel te beperken tot de joystick waar Bandai Namco een samenwerking mee aanging: de Thrustmaster T.Flight Hotas 4. Vrijwel elke andere soort digitale vliegknuppel wordt niet herkend en valt verder ook niet precies te keybinden.

Middels een vlotte berichtgeving per Steam Announcement laat Bandai Namco weten dat in totaal vier verschillende HOTAS-vliegknuppels (waaronder twee van HORI) zouden moeten werken in Ace Combat 7, maar dat blijkt voor veel spelers niet toereikend.

Terwijl de een prima uit de voeten komt met een controller, schijnt het voor de ander oneindig veel zonde te zijn hoe Bandai Namco niet inspeelt op de wingnut met bredere ondersteuning voor hun (peperdure) vliegapparatuur.

Ace Combat 7: Skies Unknown lanceerde gisteren pas op pc en tot dusver leek alleen Thrustmaster te reageren op de ophef. Middels een tweet benadrukken zij nu dat ook de T.Flight Hotas One met de juiste drivers zou moeten werken, maar tot dusver blijft verdere ondersteuning beperkt. Sommige pc-gamers melden zelfs dat ook die paar klaarblijkelijk ondersteunde joysticks maar beperkt functioneren.

Of Bandai Namco en Project Aces over verloop van tijd mogelijk wél meer HOTAS-ondersteuning zullen bieden, blijft vooralsnog onbekend. Al zou het hun Steam-waardering absoluut geen kwaad kunnen doen. Zo niet, even goede vrienden. Ook met een controller is Skies Unknown een genot, waarvan onze Ace Combat 7 review akte…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren