Trailers en gameplay tonen meer van The Division 2 “Rogue” multiplayer

Spraken we met onze The Division 2 preview nog van een gebrek aan informatie over de vernieuwde multiplayer-aspecten van het vervolgdeel, worden we daar nu volop in voorzien. Afgelopen weekend gooide Ubisoft niet alleen een uitgebreide Multiplayer Trailer op, deze werd vervolgens ook nog eens kundig uiteengezet en geanalyseerd door derde partijen.

Waar de officiële trailer al belangrijke informatie over de multiplayer in Dark Zones uit de doeken doet, gaat ontwikkelstudio Massive Entertainment klaarblijkelijk ook dieper in op het “Rogue gaan” van The Division 2. Spelers die ooit aan je zijde stonden, kunnen ervoor kiezen eieren voor hun geld te nemen en je zuurverdiende loot uit je klauwen te grissen.

Niet alleen hebben “Rogue Agents” in The Division 2 drie verschillende graderingen — afhankelijk van hoe gevaarlijk ze blijken te zijn — ook de hoeveelheid trucjes die ze uit kunnen halen, groeit met dit tweede deel. In The Division 2 kunnen Rogues zich ook wagen aan de nieuwe “Theft” en “Greed” functies, waarvoor ze niet per se hun mede-agenten publiekelijk hoeven neer te knallen in PvP. In plaats daarvan kunnen ze iets geniepiger te werk, om vervolgens wél mooi een dolk in je rug te steken.

Theft en Greed houden in dat je gevonden voorwerpen van gevallen kameraden ongestoord kan stelen, maar bijvoorbeeld ook dat je de zogenaamde “Dark Zone Drops” gewoon niet deelt met je medestrijders. In sommige gevallen is het mogelijk om loot voor anderen veilig te stellen, maar je kunt natuurlijk ook díé gast zijn en zo veel mogelijk voor jezelf houden.

Informatieve YouTuber Arekkz Gaming nam het op zich die elementen uiteen te zetten en meer gameplay-gerichte beelden daarvan aan te leveren. Daarbij wordt ook de nieuwe “Thieves Den” aangehaald, die meer progressiemogelijkheden biedt voor agenten die juist willen floreren in hun omstreden Rogue-activiteiten:

Tom Clancy’s The Division 2 staat gepland voor een verschijning op 15 maart, voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Laatstgenoemde betreft echter geen Steam, maar juist de Epic Games Store, waarbij Ubisoft diens eerlijkere praktijken een hart onder de riem wil steken.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren