Nieuwe CFO bij Activision-Blizzard krijgt 15 miljoen dollar bonus

De een zijn exodus, is de ander zijn bonus. Vertrok Spencer Neumann, Activision-Blizzards vorige CFO (chief financial officer), twee weken terug nog met een ontslag naar Netflix, staat Dennis Durkin nu op als zijn opvolger voor de titel. En ja, Durkin valt natuurlijk meteen goed in de bonussen, met een totaalbedrag dat rond de 15 miljoen dollar komt te liggen.

Als Activision-Blizzards nieuwe financiële eindbaas krijgt Dennis Durkin 11.3 miljoen dollar in restricted stock van inkomens en targetbedragen. Daarbovenop komt vervolgens een 3.75 miljoen dollar grote sign-on bonus, bovenop zijn vaste inkomen van 900.000 dollar en 1.35 miljoen targetbonus.

Kapitalisme pur sang natuurlijk, maar Durkin is sowieso geen kleine speler meer in dat wereldje. Al zeker zes jaar was hij chief corporate officer (CCO) bij Activision, maar nog daarvoor fungeerde hij circa vijf jaar lang als CFO bij Microsofts entertainmentdivisie. Durkin weet wat hij doet, dus.

De bedragen die Durkins kant nu opkomen, vallen echter niet even lekker bij iedereen. Vooral bij Blizzard-werknemers heerst spanning, juist omdat zij recentelijk nog te horen kregen dat “hun budget onder het mes moest”, aldus de Activision-top in tumult.

Of recente ontslagen bij Blizzard — waaronder die van de originele oprichter, Mike Morhaime — iets met deze power struggles bovenin van doen hebben, is onzeker. Hoe het ook gewend of gekeerd wordt, ervaren woordvoerders van de industrie hebben er hun zegje over.

Onder meer indstrie-expert Jason Schreier legde de vinger op de zere plek, middels twee vlotte tweets over de stand van zaken bij Activision-Blizzard:

Het rammelt bij Activision aan meerdere kanten, zo blijkt maar weer. Tel bovenop nog eens die tumult dat Activision recentelijk Destiny afgestoten heeft, de ATVI-aandelen langzaam inkakken en een discriminatieschandaal rondom Blizzard circuleert, en je snapt dat de wereld even op scherp staat rondom de spellenuitgever.

Of de ophef rondom Activision-Blizzard nu gesust kan worden, dat zal de tijd ons leren. De komende tijd houden we op Gamersnet echter nauwgezet in de gaten wat er allemaal binnen die gefuseerde deuren gebeurt…

 1.   
  BozeBever's avatar

  Zal ik hem maar inkoppen dan… Ze mogen mij altijd bellen. Email bij de redactie bekend. Doe het voor de helft!

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Puur vanuit kapitalistisch oogpunt is dit natuurlijk niet enorm verrassend. Sign-on bonussen zijn vrij standaard bij grotere bedrijven, net als veel andere “retainer”-achtige begrippen daar bovenaan de top zijn. Activision is bij lange na niet de enige praktijk die dit soort fratsen vertoont; het hoort bij zakendoen.

  Tegelijkertijd kun je ook een voorbeeld nemen aan Nintendo, die hun werknemers niet laten creperen als het even wat lastiger wordt. Neem een voorbeeld aan Iwata, die gewoon zijn eigen bonussen schrapte, zodat de rest van het bedrijf nog enigszins gezond door kon streven. Zó geef je je werknemers hoop in moeilijk vaarwater.