Blizzard-oprichter Mike Morhaime vertrekt officieel in april

De laatste tijd rommelt het stevig bij gigantenbedrijf Activision-Blizzard. Niet alleen deed de partij recentelijk Bungie in de ban en werd een prominente CFO ontslagen, nu lijkt de mede-oprichter van Blizzard, Mike Morhaime ook officieel het bedrijf te verlaten.

Morhaime gooide de directeurshanddoek al in de ring begin oktober 2018, maar bleef gedurende een paar maanden nog strategisch adviseur bij Blizzard. Destijds volledig op basis van liefde en waardering richting “zijn bedrijf”, maar ook daar komt binnenkort schijnbaar een einde aan.

Middels een officiel berichtgeving richting investeerders blijkt Morhaime nu zijn volledige werkzaamheden binnen Blizzard te staken, vanaf 7 april 2019 aanstaande.

Een verdere, precieze reden wordt ons (vanzelfsprekend) onthouden, maar de lading is duidelijk; (Activision-)Blizzard is over een maand of drie weer een kopstuk armer.

Morhaime is niet de eerste grote pief die Blizzard onverwachts (volledig) verlaat. Ook de financieel directeur van het deelbedrijf, Amrita Ahuja, stapte nog geen week geleden op. Toevallig deden zij beiden dat nét rond de tijd dat een nieuw discriminatieschandaal richting Blizzard Entertainment gegooid wordt.

Anno 1991 was Michael Morhaime een van de drie oprichters van ontwikkelstudio Blizzard, destijds nog “Silicon & Synapse” genaamd (later ook een jaartje “Chaos Studios”). Ondanks alle gigantische verschuivingen in het game-landschap en een explosieve groei voor Blizzard, bleef Morhaime voor lange tijd het gezicht van het bedrijf, zelfs na de fusie met Activision.

 1.   
  WesterW's avatar

  Heel spijtig om Mike Morhaime definitief te zien vertrekken. Hij is voor mij (samen met Chris Metzen overigens) hét gezicht van Blizzard: respectvol, positief en met een goed luisterend oor voor de community. Kan me ook haast niet voorstellen hoe lastig deze beslissing voor hem moet zijn geweest, gezien hij er vanaf het prilste begin bij was.

 2.   
  mmx's avatar

  Misschien wil hij gewoon lekker gaan genieten na alle successen .

 3.   
  Mattiees's avatar

  dit was op blizzcon inderdaad al redelijk aangekondigd. Het is spijtig, maar snap dat iemand die al zo lang voor blizzard werkt er een keer klaar mee is. Hij zal vast nog wel ergens op de achtergrond mee kunnen kijken.

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Mattiees: Dit is dus weer iets anders. Rond BlizzCon heeft hij aangekondigd van de directeurstitel af te stappen en enkel nog strategisch advies te bieden, nu komt ook dát ten einde.