Epic Games Store past refundsysteem aan

Je hebt vast weleens een game gekocht waarvan je achteraf gezien toch spijt had. Of het nou was dat de game echt in en in slecht bleek of simpelweg een andere was dan je in gedachten had, je zon’geval wil je je geld terug. Epic Games Store heeft zijn refundsysteem aangepast om zo beter te voldoen aan de wensen van de gamers, en lijkt zo meer op dat van Steam.

Afgelopen jaar hebben er wat verschuivingen in de verkoop van games plaatsgevonden. Daar waar eerst Steam een monopoly had op de verkoop van digitale pc-games, krijgt deze nu concurrentie van namen als Discord en Epic Games Store.

Zeker laatst genoemde is flink bezig met schoppen tegen heilige huisjes. Zo biedt Epic Games Store gratis games aan en geven ze indiegame-ontwikkelaren een groter deel van de omzet. Ook Ubisoft doet mee, en liet van de week weten The Division 2 naar de Epic Games Store te brengen in plaat van naar Steam. Alleen was het refundsysteem van Epic Games Store nog een beetje vreemd.

Bij Steam is het refunden van games redelijk eenvoudig, je vult binnen twee weken na de aankoop een formulier in en zorgt ervoor dat je de game niet meer dan twee uur hebt gespeeld. Epic Games Store hield er een ander principe op na, één die vergelijkbaar was met het systeem in Fortnite. Eerder zat er een limiet op het aantal games dat je per jaar mocht refunden, na drie refunds was het simpelweg niet meer mogelijk om je geld terug te krijgen. Sergey Galyionkin, werknemer bij Epic Games, laat via Twitter weten dat ze naar hetzelfde systeem gaan als Steam.

  1.   
    mattioza's avatar

    Goede zaak, was zeker punt van kritiek.

  2.   
    Deltadstroyer's avatar

    Ik weet…..dat het ladtig was epic, maar steam….is het platform waar je spelers van wilt snoepen. We zijn wat gewend.