Epic Games Store’s derde gratis game is What Remains of Edith Finch

Waar Epic Games op hun digitale winkel eerder Subnautica en Super Meat Boy gratis aanbood, krijgen we binnenkort twee weken de tijd om het erg goed ontvangen avonturenspel What Remains of Edith Finch gratis binnen te halen.

De Epic Games Store is Epic Games’ antwoord op Steam. Al zijn er nog weinig games te koop op eerstgenoemde distributieplatform, probeert Epic Games er in rap tempo voor te zorgen dat ook de gamers die niet al Fortnite spelen de Epic Games Store gaan gebruiken. Daarom kunnen we elke veertien dagen een gratis spel binnenhalen.

Dat is in dit geval dus What Remains of Edith Finch die van 10 januari tot 24 januari voor nul komma nul euro te downloaden valt. Op zich opmerkelijk, gezien de game nog niet eerder op de Epic Games Store te koop werd aangeboden. Het kan dan ook goed zijn dat meer nieuwe toevoegingen aan Epic Games’ winkel eerst een gratis downloadperiode meekrijgen.

What Remains of Edith Finch laat je het huis van Edith Finch verkennen, al is de game lineair opgebouwd. In het huis vind je diverse gedenktekens aan de overleden familieleden van Edith die je in staat stellen hun dood te beleven.

De Epic Games Store was voorheen slechts een launcher, met als grote klapper battle royale-gigant Fortnite, al is het de bedoeling dat het als digitale winkel opneemt tegen andere distributieplatformen. Gezien de eerlijkere winstverdeling richting ontwikkelaars van de Epic Games Store, lijken in ieder geval indie-ontwikkelaars wel oren te hebben naar een alternatief voor Steam.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren