PlayStation 4 in vijf jaar bijna 92 miljoen keer verkocht

De PlayStation 4 is nu iets ouder van vijf jaar, maar dat wil de pret nog steeds niet drukken als het gaat om sales. Voor de maanden rond de feestdagen zijn heel succesvol gebleken voor Sony. In de laatste drie maanden van het jaar is de console, mede door flinke kortingen, 5,6 miljoen over de toonbank gevlogen.

In totaal zijn er nu 91,6 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verkocht en komt die magische grens van honderd miljoen ineens erg dicht bij. Echter zwellen de geruchten over de PlayStation 5 gestaag aan en aangezien de PS4 nu het zesde jaar ingaat, is de kans inderdaad groot dat binnen twee jaar een opvolger klaar staat.

Sony heeft ook op het gebied van software een aantal leuke cijfers om te delen. Marvel’s Spider-Man van Insomniac heeft de grens van 9 miljoen verkochte exemplaren verbroken en er zijn in de laatste drie maanden van vorig jaar 50,7 miljoen PlayStation 4-games verkocht. Dit brengt het totaal aantal verkochte game in vijf jaar op 876 miljoen, in zowel digitale als fysieke exemplaren.

Hoewel de cijfers jaar op jaar wel ietsje dalen, blijft de PlayStation 4 het ontzettend goed doen. En met games als Death Stranding, Days Gone, The Last of Us 2 en Ghost of Tsushima nog in de pijpleiding, is die grens van honderd miljoen echt niet onmogelijk.

 

 1.   
  Turk–Life's avatar

  Death Stranding, Days Gone, The Last of Us 2 en Ghost of Tsushima, spiderman, detroit become human, god of war 4 etc. etc. etc.

  pfffff wat een titels. Proud to be a ps4 player 🙂 De exclusieven van PS4 zou ik voor geen goud willen ruilen voor de exclusieven van xbox of pc.

 2.   
  Dedsec's avatar

  Nou de Xbox one bied toch wel wat meer vrijheid en mogelijkheden, maar dat laat de media weer niet zien.

  Ik ga deze week een Switch kopen voor die nieuwe Mario bros, maar ook voor Zelde en Inazuma eleven.

 3.   
  mattioza's avatar

  Wat een jaar was 2018 weer voor PlayStation. Bijna even veel consoles verkocht als in 2017, God of War en Spiderman richting de 10 miljoen verkochte exemplaren, dan nog eens Detroit: Become Human 2 miljoen stuks. En 2019 zal niet moeten onderdoen qua games met Days Gone, Dreams, The Last of Us 2 en/of Ghost of Tsushima.
  Nu nog enkel PlayStation VR echt van de grond krijgen en ze hebben de perfecte generatie (gehad).

 4.   
  OnOwned's avatar

  @mattioza: Nja VR is nog steeds erg niche en ze hebben halverwege 2018 al 3 miljoen exemplaren verkocht. Het is nog steeds geen doorslaand succes, maar het gaat zeker niet slecht met de PlayStation VR.

 5.   
  mattioza's avatar

  @OnOwned: Nee inderdaad, VR gaming groeit (om diverse redenen) in het algemeen momenteel minder dan verwacht. Maar je moet ook rekenen dat Sony hier flink wat geld ingepompt heeft en dan vallen de verkoopcijfers enigszins tegen (wat ze zelf ook toegeven), maar daar kunnen ze zelf niet heel veel aan doen. Ze zullen dit moeten bekijken als investering op langere termijn.

 6.   
  mmx's avatar

  Is gewoon een goed ding.maar de Xbox one vindt ik ook okay.