Ook Xbox blikt terug op jouw 2018 met eigen “Year in Review”

Mocht je uitgekeken zijn op de terugblik op je PlayStation-leven, dan wordt het nu tijd om het afgelopen jaar met Xbox nog eens te doorlopen. Jawel, ook Microsoft komt dit jaar weer op de proppen met een gepersonaliseerde Year in Review voor 2018.

Wat voor games speelde jij dit jaar het meest op je Xbox, en in hoeverre wist je bijvoorbeeld je Gamerscore op te hogen? Via de webpagina van Xbox wordt het allemaal nog eens doorlopen, terwijl je ondertussen sleutelt aan de visualisering van het complete jaar.

Afhankelijk van wát je zoal uitspookte op de Xbox One, wordt voor gamers een persoonlijke, driedimensionale sneeuwbol ingericht. Race-fanaten zien daar dan bijvoorbeeld auto’s in verschijnen, terwijl actie-avonturiers een gigantische doodskop opgefleurd zien worden.

Let wel op: de statistieken gelden enkel en alleen voor de console van Xbox, niet de Windows-kant van het verhaal. Ondanks de integratie van Play Anywhere en andere marketingtermen rondom “Xbox op pc”, blijft het Year in Review wederom vastgeroest zitten aan de daadwerkelijke console.

Mocht jij het afgelopen Xbox-jaar nog eens bekeken hebben, schroom dan vooral niet een aantal van de leukste details (of je sneeuwbol) met je vrienden van Gamersnet te delen!

 1.   
  OnOwned's avatar

  Speelde 100 uur Scalebound….oh nee wacht 🙁

  Zonder gein, dit soort stats zijn wel heel leuk om in te zien. Misschien ook wat confronterend al die ‘verloren’ uren 😛

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Vind het wel erg schraal dat ze de Xbox-kant van Windows niet meenemen in het hele verhaal. Naar mijn idee was 2018 typisch een jaar waarin ze die kloof aardig aan ’t dichten waren.

  Heb echt zieke hoeveelheden uren in Sea of Thieves zitten, maar de Year in Review telt zo’n beetje alleen de drie dagen dat ik Red Dead Redemption op backwards compatible heb geknald. Echt heel scheef, vooral wanneer al die Achievements van Sea of Thieves dus wél meekomen in het verhaaltje, maar de uren niet.