Super Smash Bros. Ultimate verbrijzelt ook Japanse verkooprecords

Waar we eerder deze week berichtten dat Super Smash Bros. Ultimate in het Verenigd Koninkrijk verkoopcijfers verbrijzelt, kunnen we nu hetzelfde zeggen voor Japan. Nintendo’s paradepaardje op de Nintendo Switch verkocht daar de eerste drie dagen van zijn release maarliefst 1,23 miljoen exemplaren.

Dit wist het Japanse gamesblad Famitsu te melden naar aanleiding van hun eigen sales tracker. Om precies te zijn, meldde Famitsu dat Super Smash Bros. Ultimate 1.238.358 keer over de toonbank is gegaan van 7 december tot 9 december. In dat reusachtige bedrag zijn overigens niet eens de digitaal verkochte exemplaren van Super Smash Bros. Ultimate meegeteld, dus in werkelijkheid zal de game nóg beter hebben gepresteerd in Japan.

Daarmee kent Super Smash Bros. Ultimate bij dezen het beste openingsweekend van de serie in Japan tot noch toe. Ter vergelijking: Super Smash Bros. for Wii U verkocht 227.527 exemplaren in zijn eerste weekend, Super Smash Bros. Brawl verkocht op de dag van release zo’n half miljoen keer, wat na een week opliep tot ongeveer 820.000 exemplaren.

Ook de verkoopcijfers van de Nintendo Switch zelf zijn flink de lucht in geschoten met de release van Super Smash Bros. Ultimate. Van 3 december tot 9 december werd de console 278.313 maal verkocht, ongeveer 2,6 keer zo veel als de 107.450 eenheden van de week ervoor. Op het moment worden de in Japan verkochte Switches geschat op zo’n 6,1 miljoen.

Wij zijn momenteel nog druk bezig om Super Smash Bros. Ultimate van een ultiem oordeel te voorzien. Houd GamersNET dus in de gaten voor de onvermijdelijke review!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren