THQ Nordic koopt wéér een IP; deze keer Carmageddon

THQ Nordic en moederbedrijf Koch Media zijn dit najaar met een ongekende shopping spree bezig. De rechten van onder andere TimesplittersKingdoms of Amalur én de studio’s achter Goat Simulator en Wreckfest zijn allemaal in de tas van de twee partijen terecht gekomen. Deze week is Carmageddon aangetrokken door de koopgrage bedrijven.

De rechten van de nogal controversiële combat racer zijn overgenomen van de studio Stainless Games. De serie stamt al uit 1997 en staat vooral bekend om de bloedige gameplay, waarin je in tot de tanden toe bewapende vehikels tegenstanders en onschuldige omstanders moet vermoorden.

In 2016 verscheen met Carmageddon: Max Damage het laatste deel uit de franchise. Het is afwachten of THQ Nordic snel concrete plannen heeft voor een volgende game.

 1.   
  Daniel Z's avatar

  Laat maar komen, benieuwd of er nog iets van te maken valt.

 2.   
  mmx's avatar

  Ben benieuwd wat dit brengt

 3.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Met hoe goed de vorige game was zullen ze er niet veel kwijt aan zijn geweest.

 4.   
  CHILLOZZ's avatar

  thq heeft toch ook motorcross games gemaakt..

 5.   
  JustB's avatar

  Carmageddon….weer echt nostalgie. Wat heb ik genoten van die game vroeger! 😀

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @CHILLOZZ: THQ zelf (en daarmee ook het “oude” THQ) heeft niet enorm veel games zelf gemaakt; ze dien(d)en vooral als uitgevende tak, net zoals dat nu het geval is met THQ Nordic.

  Sowieso blijft die gang van zaken een beetje bizar. THQ Nordic koopt van alles op, incluis oudere studio’s en IP’s, maar echt heel veel concrete plannen lijken er tot dusver nog niet te zijn.

  De meeste motorcross-achtige titels van THQ kwamen overigens van Rainbow Studios, die nu weer onderdeel is geworden van THQ Nordic.