Vierde gratis Content Update voor Sea of Thieves is aangemeerd

Eind vorige maand al aangekondigd per Developer Update, maar nu dan eindelijk gebundeld en aangemeerd in Sea of Thieves: de nieuwe Shrouded Spoils-content. Deze vierde grote uitbreiding is wellicht niet voorzien van een verhalend onderdeel, maar brengt wél een heleboel gratis extra content voor de zeewaardige titel van Rare en Microsoft.

Met ingang van vandaag is de nieuwste Content Update een feit voor Sea of Thieves-spelers op zowel Xbox One als Windows 10. Zoals beloofd, levert dit gebundelde pakket aan goedheid meer customization voor je schepen, meer gevaren op zee én meer beloningen in het algemeen voor het trotseren van al die nieuwe verschrikkingen.

Een andere grote pijler voor Shrouded Spoils is, zonder twijfel, de komst van een dikke mistlaag op de Sea of Thieves. Naast stormen en zeemonsters kan nu ook de laaghangende nevel je vaart lastiger maken, waarbij wederom de functie van het kraaiennest ineens wat meer van belang voelt.

Ook deze update werd natuurlijk weer voorzien van een heldere — en uiteraard ultiem Britse — gameplay-video, waarin alle nieuwigheden op een visueel rijtje worden gezet:

Mocht Shrouded Spoils nog niet binnen zijn gehaald voor je, dan gebeurt dat automatisch bij de volgende keer dat je Sea of Thieves opstart. Uiteraard zonder enige vorm van extra kosten.

Ook na dit vierde grote uitbreidingspakket zal Sea of Thieves verder doorgroeien. Op de X018-persconferentie van eerder deze maand werd ook The Arena onthuld; een aanstaande update die Sea of Thieves voorziet van een nieuwe, meer competitieve gamemodus om in te knokken.

 1.   
  Mattiees's avatar

  dat gaan we maar eens snel uitproberen!

 2.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Hoe is het gesteld met de servers van deze game? Zijn er nog genoeg mateys online op PC?

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @NoobAssPlayer: Er zijn geen losse servers voor pc of Xbox One; alles is cross-platform.

  Maar ja, ik heb nog nooit geen servers kunnen vinden, of iets in die richting. Heb in al mijn uurtjes ook maar een of twee keer een server merge meegemaakt, omdat mij instance op een gegeven moment wat leger werd. Dat gebeurt overigens wel vrij seamless.

 4.   
  NoobAssPlayer's avatar

  @Tom Kauwenberg: Je komt nog genoeg spelers tegen dus?

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @NoobAssPlayer: Naar mijn idee is die balans (nog altijd) best fraai. Elke instance topt volgens mij af op een speler of zestien, als ik het goed heb, wat nog best zuiver voelt met hoe vaak je (verschillende soorten) groepen en mensen tegenkomt.

  Mocht je het nog niet geprobeerd hebben, kun je natuurlijk altijd die twee weken gratis Game Pass activeren om het eens uit te proberen op pc of Xbox. Op onze Discord slingeren bovendien ook nog genoeg mensen rond die nog met regelmaat Sea of Thieves opstarten.