Mobiele game Harry Potter: Wizards Unite laat weer van zich horen middels teaser

Ruim een jaar geleden werd Harry Potter: Wizards Unite aangekondigd, een mobiele game van Pokémon GO-ontwikkelaar Niantic. Kort daarna werd bekendgemaakt dat het spel in de tweede helft van dit jaar moest verschijnen – om vervolgens compleet van de radar te verdwijnen.

Nu komt daar eindelijk verandering in; hoewel Harry Potter: Wizards Unite eigenlijk afgelopen zomer had moeten verschijnen, is nu de eerste teaser verschenen. Daarmee laat Niantic dus weten dat het project nog altijd leeft en tegelijkertijd krijgen we een glimp van het verhaal: de tovenaarswereld dreigt ontdekt te worden doordat tekenen van magie zich zonder waarschuwing in de gewone wereld manifesteren.

Zo zien we een Gouden Snaai schade aanrichten voordat deze wordt uitgeschakeld door een magische dame, die vervolgens een poster ophangt met de oproep aan tovenaars om zich in te schrijven voor de task force die de Calamity aan moet pakken. Al met al dus een stuk duisterder dan Pokémon GO; de Harry Potter-game is qua toon meer in lijn met Ingress, de eerste game van Niantic.

Tot slot toont de teaser het nieuwe release window: 2019. Check hieronder de teaser.

 1.   
  joep klinkenberg's avatar

  ik heb echt zin in dat spel want pokemon go enningress vond ik ook heel leuk. en als harry potter fan boy moet ik dot wel spelen. PS your a wizzard harry. (play the song)
  one dream one soul one game one goal
  its some kind of magic

 2.   
  MikeGevers's avatar

  @joep klinkenberg: Ik ben heel benieuwd naar de gameplay. Pokémon GO was en is nog steeds zo succesvol omdat je letterlijk doet wat je in de main games ook doet. Dat lijkt me een stuk moeilijker te bewerkstelligen met Harry Potter, aangezien smartphones veelal niet de vorm van een toverstaf hebben. Maar goed, ik sta open voor Wizards Unite, hopelijk weten ze er wat van te maken 🙂