Nieuwe Pokémon Go-hype op komst; ontwikkelaar Niantic werkt aan Harry Potter-game

Als je Pokémon Go omschrijft als een groots succes, dan doe je de smartphone app van Niantic nog tekort. De mobile game wist vorig jaar een ongekende hoeveelheid mensen op de been te brengen en locaties waar zeldzame Pokémon te vinden waren, werden overstroomd door hordes Pokémon Go-spelers. Hoewel het succes van Pokémon Go nog altijd voort suddert, is Niantic inmiddels niet alleen bezig met de ondersteuning van Pokémon Go, maar staat er ook een nieuw project in de stijgers.

Na Pokémon-IP heeft Niantic wederom een immens succesvolle licentie in de wacht gesleept, want de studio werkt aan een Harry Potter-game. Het spel heet Harry Potter: Wizards Unite, is eveneens een augmented-reality smartphone app en moet volgens de planning ergens in 2018 verschijnen, zo vertelt website TechCrunch. Niantic ontwikkelt dit Harry Potter-spel in samenwerking met Warner Bros.

Met Harry Potter: Wizards Unite probeert Niantic in ieder geval niet het wiel opnieuw uit te vinden. De game zal namelijk sterk voortborduren op de fundering van de in 2012 verschenen Niantic-game Ingress. Ook Pokémon Go heeft sterke raakvlakken met dit spel, waarin je op je smartphone locaties in de ‘echte wereld’ verdedigt, verkent en gebruikt om power-ups te verzamelen.

  1.   
    joep klinkenberg's avatar

    dat wordt de 7e hemel voor mijn