Zo kun je Harry Potter: Wizards Unite toch al spelen in Nederland

Wellicht heb je al een kleine flashback naar drie jaar terug. Toen verscheen Pokémon GO eerst in onder andere de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en duurde het nog even voordat we in Nederland met de hitgame aan de slag konden. Nu is het met Niantic’s nieuwe avontuur, Harry Potter: Wizards Unite, niet anders. Sinds gisteren kun je in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland en Australië officieel met de game aan de slag.

Toch kun je via een omweg in Nederland ook alvast aan de slag met de game. Wat je hiervoor moet doen is afhankelijk van het feit of je een iPhone of Android-telefoon hebt. Voor iPhone-bezitters zit er niets anders op dan een nieuw Apple ID aan te maken, waarbij je je registreert met een van de landen waar Harry Potter: Wizards Unite al beschikbaar is.

Android-gebruikers hoeven iets minder moeite te doen en kunnen gewoon ingelogd blijven op hun huidige account. Je kan Harry Potter: Wizards Unite installeren door het .APK-bestand te downloaden op je telefoon. Dit is uiteraard op eigen risico. Door het bestand te installeren, kun je met Harry Potter: Wizards Unite aan de slag. Hiervoor moet je de beveiliging voor het uitvoeren van bestanden uit onbekende bronnen uitschakelen. Wederom is dit op eigen risico.

Heel veel is er echter nog niet te beleven in Harry Potter: Wizards Unite. Doordat de game in Nederland en België nog niet officieel is vrijgegeven, kun je niet veel meer dan de eerste quest doen. Voor de rest van het spel zullen we alsnog moeten wachten totdat Niantic dit vrijgeeft.

Update: Inmiddels is Harry Potter: Wizards Unite ook officieel in Nederland en België verschenen. Je kunt de game nu dus via de officiële kanalen (de Google Play Store en Apple’s App Store) downloaden.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Je kunt hem gewoon downloaden vanuit de store nu 🙂

  2.   
    Leon 2.0's avatar

    @Rijstekorrel: Yes, ik heb het bericht geüpdatet. Het wachten blijkt zo dus allemaal wel mee te vallen. 🙂