Krijgt Crackdown 3 last-minute nog een andere naam?

Bij Sumo Digital lijken ze niet honderd procent te weten wat ze aan moeten met Crackdown 3, de keer op keer uitgestelde titel van Microsoft. Nu, nadat de game met het laatste uitstel wederom een in gat van radiostilte wegviel, duikt er nu een andere mogelijke verandering voor de game op: een andere naam.

Een Italiaanse Xbox One-gebruiker op Reddit meldt nu dat Crackdown 3 niet langer als enkel “Crackdown 3” in de digitale inventarissen te vinden is. De titel schijnt nu verrijkt te worden tot Crackdown 3: New Providence.

De vraag is nu vooral waar deze nieuwe titel voor staat. New Providence is natuurlijk het metropool waar de derde Crackdown-game zich af zal spelen, maar waarom dient de game dan per se die naam te dragen?

Speculatie doet de ronde over een mogelijk afsplitsing van Crackdown 3. De kans bestaat immers dat de single- en multiplayer componenten van de game afzonderlijk van elkaar gedownload en gespeeld kunnen worden, maar daarover is nooit officiële uitspraak gedaan door Sumo Digital, noch Xbox zelf.

Vooralsnog heeft geen van de verantwoordelijke partijen gereageerd op wat de media nu afschrijft als een mogelijke naamsverandering. Mocht daar verandering in komen, houdt Gamersnet je natuurlijk op de hoogte.

Crackdown 3 staat nu (na een uitstel of vier) op 28 februari 2018 te verschijnen, met crossplay voor zowel Xbox One als Windows 10. De game maakt, meteen met release, al onderdeel uit van Microsofts eigen abonnementendienst, Xbox Game Pass.

  1.   
    tranceguy's avatar

    Nope,zou ook niet weten waarom, is geen reden toe….

  2.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    @tranceguy: De opsplitsing van single- en multiplayer vind ik anders wel een aannemelijke theorie, vooral gezien de lading van de mogelijk “nieuwe naam”.