Sunset Overdrive duikt op in Steam-database

Wederom lijkt het erop dat vermeende Xbox One-exclusieve games wegsijpelen richting pc. Nadat onder meer titels als Super Lucky’s Tale en ReCore plots een uitstapje maakte naar Steam, lijkt eenzelfde distributie ook in het verschiet voor Insomniac Games’ enige Xbox-project, Sunset Overdrive.

Sunset Overdrive anno 2014 verscheen exclusief voor de Xbox One, en is tot op de dag van vandaag nog altijd een van de weinige echte system sellers voor het groene apparaat. De knotsgekke game was zeker niet perfect, maar wist met meta-humor en een over-de-top charme wel uit het standaard shooter-stramien te breken. Met stijl bovendien.

Vorige week dook plots als een ESRB-certificaat voor Sunset Overdrive op pc op — “M for Mature” overigens — maar nu worden de vermoedens pas echt hardgemaakt met een verbogen archivering van de game in de officiële Steam database.

Met het verleden van Xbox-exclusives, een leeftijdscertificaat én nu ook de verschijning in Steam-sferen, lijkt Sunset Overdrive wel degelijk richting pc te komen. Het enige wat nog resteert, is een officiële aankondiging vanuit Insomniac Games zelf of een uitgevende partij.

In het geval van voorgaande Xbox-naar-Steam games bleek THQ Nordic de partij te zijn die de titels overnam van Microsoft. Een overname van de distributierechten blijkt voor Sunset Overdrive tot dusver nog niet het geval, al zou daar binnenkort ongetwijfeld verandering in kunnen komen.

Wat jij? Mogen pc-gamers zich gelukkig rekenen dat zij wederom een titel van de Xbox-catalogus weg mogen snoepen, of komt Sunset Overdrive nu een beetje als mosterd na de maaltijd?

Sunset Overdrive verscheen oorspronkelijk op 31 oktober 2014, exclusief voor de Xbox One. Op de Gamersnet-redactie werd de game gevierd met een lovende Sunset Overdrive review, om later ook in onze Beste Xbox One-games overzicht terecht te komen.

Saillant detail: Insomniac Games gaf in 2015 zelf aan geen port-plannen voor Sunset Overdrive te hebben.

 1.   
  tranceguy's avatar

  waren er maar echte xbox-exclusives…..

 2.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  mooi zo

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @tranceguy: Halo 5: Guardians en The Master Chief Collection zijn volgens mij zowat de laatste die over zijn gebleven, samen met uitzonderingen als Forza Horizon 2. Maar nee, verder blijft er zo niks meer over.