Recore: Definitive Edition, Zoo Tycoon en Super Lucky’s Tale komen naar Steam

Sinds de terugkomst van THQ onder de naam THQ Nordic, timmert de uitgever flink aan de weg in de game-industrie. Ook dit bedrijf is aanwezig op Gamescom 2018, waar het aankondigt een distributiedeal met Microsoft te hebben gesloten voor vijf games waarvan de pc-versie vooralsnog exclusief zijn voor de Windows Store. Zodra de deal echter ingaat, zullen de games in kwestie ook via Steam worden verkocht.

De grootste game die binnenkort in het portfolio van THQ Nordic prijkt, is Recore. Het gaat daarbij om de Definitive Edition. Naast Steam-functionaliteit krijgt deze versie ook ondersteuning voor hogere resoluties, alsook HDR en nieuwe belichtingstechnieken. Of het daarbij gaat om NVIDIA’s nieuwste RTX-technologie, is nog niet bekend.

Ook bevat Recore: Definitive Edition de Eye of Obsidian-uitbreiding. Deze vindt plaats in een voorheen onverkend gebied in Far Eden en draait om oude vijanden die wraak beramen tegen Joule en de gehele mensheid.

In de Shifting Sands-regio kom je daarnaast dynamische zandstormen tegen, maar ook veel vijanden en loot. Ook worden er tien nieuwe dungeons en twee nieuwe gebieden toegevoegd in de overworld. Ook kondigt THQ Nordic een verzamelaarseditie aan, die onder meer een CD met de soundtrack, een dubbelzijdige poster in A3-formaat en een artbook bevat. Wanneer Recore: Definitive Edition verschijnt, is nog niet bekend.

Ook omvat de deal tussen THQ Nordic en Microsoft Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection en Super Lucky’s Tale. Die eerste wordt geremastered voor pc. Overigens heb je wél Windows 10 versie 10.0.16299 nodig voor de online functionaliteiten die lopen via Xbox Live. Echter, dit is al een hele stap voorwaarts, aangezien de singleplayer wél speelbaar is op oudere besturingssystemen.

Super Lucky’s Tale wordt voor zover bekend niet opgepoetst, maar komt dus wel naar Steam. De laatste games die onderdeel zijn van THQ’s toekomstige portfolio zijn Disneyland Adventures en Rush: A Disney-Pixar Adventure.

Releasedata voor deze games zijn nog niet bekend.

  1.   
    S3MM3R's avatar

    *Lennart leest dit artikel*
    *Schreeuwt alles bij elkaar van blijdschap*