Twin Mirror kruist Life is Strange met Remember Me in gameplay trailer


Van Bandai Namco en de Franse verhalenverteller DONTNOD komt, ergens in 2019, het episodische Twin Mirror. Een psychologische thriller met een aardig duister randje, waarin je op een bijzonder psychedelische manier een reeks mysteries ontrafelt. Daarvan is nu met deze heldere gameplay trailer ook volop akte.

Hoewel de trailer qua setting en sfeer bijna meteen een Life is Strange of Alan Wake-achtig overkomen heeft, lijkt het daadwerkelijke oplossen van vraagstukken dichterbij een ander stukje DONTNOD te staan; Remember Me.

Met deze gameplay wordt niet alleen de toon gezet, maar zien we dus ook protagonist Sam in zijn eigen Mind Palace duiken. Door in deze bizarre zelfreflectie te duiken, kun je als speler experimenteren met keuzes, aanwijzingen en een reconstructie van voorgaande gebeurtenissen. Lekker trippy allemaal, maar het komt ergens bekend over.

Zij die Remember Me een kans hebben gegund, zien mogelijk in hoe Twin Mirror de sterke elementen van die game combineert met Life is Strange’ (evenals episodische) sfeergevoel. Had DONTNOD simpelweg nog wat leuke spelmechanieken over, of wordt hier een nieuwe parel bij elkaar gepleisterd van ondergewaardeerde voorgangers?

Twin Mirrors eerste aflevering, Lost on Arrival, moet anno 2019 nog lanceren. In totaal zal het verhalende en mysterieuze spel bestaan uit drie episodes, uiteraard op PlayStation 4, Xbox One en pc.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Oprecht fijn dat ze de geheugen-gestuurde formule van Remember Me terugbrengen voor een soort second wind, maar tegelijkertijd is het wel weer schraal hoeveel Twin Mirror daarmee overkomt als een soort Frankensteinmonster van andere verhalen.

  Een portie Remember Me in een Alan Wake-jasje, met de lipsyncing van Life is Strange en daarbovenop nog een vleugje Fight Club. En toch ben ik benieuwd.

 2.   
  WesterW's avatar

  @Tom Kauwenberg: Helemaal mee eens. Dat gezegd hebbende, lekkere remixes hebben ook bestaansrecht 😉

 3.   
  MikeGevers's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ergens zie ik waar je vandaan komt, maar tegelijkertijd ben ik blij dat DONTNOD het in ieder geval grotendeels bij zijn eigen games houdt wat betreft het remixen. Zelfs waar ze er ietwat van afwijken (Alan Wake), is het in ieder geval thematisch soortgelijk. Het is niet alsof ze ineens een combat-systeem à la Dark Souls/The Witcher toevoegen (*kuch kuch* Vampyr *kuch*).

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @MikeGevers: Haha, helemaal eens. Wat dat betreft vond ik Vampyr ook wat minder trademark-DONTNOD aanvoelen, terwijl Twin Mirror juist álle vaste stempels draagt.

  Maar echt; van de trippy treinrails, tot de UI en de ongemakkelijke (gezichts)animaties. Wat dat betreft is dit echt het puurste DONTNOD dat je kunt krijgen, zo lijkt ‘t.