Cooler Master ControlPad volledig gebackt; analoog toetsenbordje nu echt onderweg

Het was even inzamelen, maar het doel is bereikt; Cooler Masters nieuwe ControlPad gaat dankzij 618 backers dan toch echt het daglicht zien. Dit vrij specifieke extra toetsenbordje is een analoge alleskunner, die specifiek gericht is op games en creatieve applicaties.

Hoewel het in wezen een soort ultiem luxe rekenmachine lijkt, is de ControlPad een hevig te tweaken stukje randapparatuur. Middels verschillende keycaps, de LED-verlichting én uiteraard de analoge functionaliteiten van de schakelaars, kan dit apparaatje in allerlei situaties van pas komen.

Om de ControlPad ook fysiek uit te dossen en dus de ervaring meer naar je doeleinde te zetten, zal Cooler Master een reeks verschillende keycaps aanleveren. Backers die ook het volledige product toegestuurd zullen krijgen (vanaf 80 dollar) kunnen één van de nu aangeboden sets (FPS, Photoshop, Premiere, Illustrator) kiezen als extra keycaps naast de reeks standaard knopjes. Voor elke 20 dollar extra backing is een set daarbovenop te kiezen.

Of de ControlPad uiteindelijk ook in massaproductie zal gaan, is nog maar de vraag. Het eerste financieringsdoel (à 43.295 euro) is immers behaald en een eerste productieronde is dus aanstaande, maar Cooler Master wil eerst met initiële backers sparren over het concept. De inspraak en feedback van gebruikers is van enorm belang, nog voordat de ControlPad überhaupt richting een mogelijke massaproductie streeft.

Analoge schakelaars zijn weliswaar relatief nieuw, maar niet geheel uniek meer. Eerder was het al het (nota bene Nederlandse) Wooting die een analoog opto-mechanisch toetsenbord op de markt brachten, waarvan een tweede model inmiddels ook onderweg is.

Zou jij deze 24 analoge knoppen wel eens onder de vingers willen voelen, of gaan dit soort stukjes randapparatuur jou iets te ver?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren