Cooler Master lanceert SL600M; premium case met “schoorsteeneffect”

In de hoop je toekomstige airflow drastisch te verbeteren, lanceerde Cooler Master vandaag een nieuwe en vrij unieke computerkast. De Cooler Master SL600M is een forse aluminiumrijke toren à circa 199,99 euro die, ondanks de flinke omvang, slechts door twee casefans gekoeld dient te worden.

Door twee 200 mm kastventilatoren aan de onderzijde te plaatsen (met voldoende ruimte tot luchtinname daaronder) en de warme lucht vervolgens naar boven te blazen, ontstaat binnen de SL600M een soort schoorsteeneffect.

De warme lucht wordt bovenin weggesijpeld, en ondertussen koelen de verschillende componenten met koude lucht van onderaf.

Om die luchtwegen te bevorderen, kunnen videokaarten gemakkelijk verticaal geplaatst worden in het chassis. Dit zou de koeling van bijvoorbeeld de processor miniem kunnen benadelen, maar het blijft aan de eindgebruiker om prioriteiten te vestigen.

Een ander saillant detail van de werk-en-game-kast van Cooler Master is het I/O-paneel aan de voorzijde. Deze is, net als de complete kast, niet (RGB-)verlicht, tenzij je met je handen of USB-apparatuur dichtbij komt.

Door een kleine bewegingssensor wordt gemeten of je het paneel nodig hebt en, indien dat zo is, lichten de USB-A poorten allemaal eventjes wit op. Zodoende hoef je in het donker niet je poorten kapot te krassen met wilde steken in de duisternis.

Vanaf vandaag is de Cooler Master SL600M officieel gelanceerd. Gedurende de week zal de kast zijn intrede doen in het assortiment van verschillende (web)winkels. En ja, wij van Gamersnet willen er ook bijzonder graag mee aan de slag voor een vlot koopadvies…

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  sowwww dat is nog eens een fraaie computerkast. Mooi design.

  ziet er misschien voor sommige minimalistisch uit. Maar toch modern.
  Ik vind deze stijl wel mooi, Waar ik dan wel een ietswat slechter gevoel van krijg is dan die bewegings sensoren voor die USB poorten, Klinkt dan weer meteen van iets wat weer stuk kan gaan, Zou dan liever zien dat je de poorten zelf kunt kiezen of je de verlichting aan/uit wilt hebben. Maar wellicht is dit middels software ook wel te doen.

  mooi kastje 😀

  owja en wat me ook wel meteen te binnen schoot.
  het idee achter deze koelmethode is goed bedacht… Maar denkende aan mensen met huisdieren ala katten/honden… Dan blaas je wel heel je kast onder met haren. Want haren van katten/honden komen overal. Ik weet niet of er een soort filter zit voor de fan aan de onderkant. Zo niet is dat wel een puntje om op te letten… Al zetten de meeste mensen volgens mij tegenwoordig de kast niet meer op de grond/vloer maar op je bureau zelf. Dat zou al veel schelen.

 2.   
  someone else's avatar

  Dat ding vind ik nou echt superlelijk