Review: Cooler Master MH751 headset

Check ook de unboxing!

Soms wordt je verblijd met niet één maar twee producten van een hardwarefabrikant, want soms maken twee stukjes tech gewoon een mooie combinatie. Dat geldt zeker ook voor de Cooler Master MH751 en de Cooler Master GS750.

De eerste is een headset, waarvan ik nu al kan verklappen dat het al een tijdje mijn headset van dienst is. De laatstgenoemde is een zogenaamde headset-stand, iets wat niet voor iedereen is weggelegd, maar wel een sieraad kan zijn voor je bureau, zeker als je een telefoon hebt die zich laat opladen via draadloze QI-techniek. In deze eerste review bespreken we de headset, later deze week volgt de stand.

Stijlvol design

Er is wat vreemds aan de hand met headsets. Waar het bij muizen en toetsenborden heel gangbaar is om RGB-verlichting te implementeren, voelt het wat mij betreft altijd een beetje vreemder bij headsets. Je zit immers vaak in het donker te gamen en het leidt dan toch een beetje af.

Gelukkig is de Cooler Master MH751 een zeer strakke headset, die ook nog eens zeer stijlvol aanvoelt. Dit heeft mede te maken met het gebruik van het CM-logo, waarbij alleen de omranding wordt gebruikt. Dit zorgt voor een stoere uitstraling, maar het draait natuurlijk allemaal om de audio.

De MH751 is een stereo-headset die zich laat aansluiten met 3.5mm jack. Het betreft geen USB-headset, wat betekent dat er minder digitale toeters en bellen te bespuren zijn, maar een analoge headset heeft ook veel voordelen. Je kunt hem gemakkelijk aansluiten op je pc, maar ook op je Xbox One of PlayStation 4. Daarnaast is de microfoon verwijderbaar, waardoor je ook in de trein niet voor gek staat als je hem aansluit op je mobiele telefoon. Sterker nog, qua uiterlijk voelt het apparaat niet echt als een typische “gamer-headset”, waardoor dagelijks gebruik veel gemakkelijker wordt.

Heb ik nou een headset op?

Dat geldt overigens niet alleen voor het uiterlijk, maar ook voor de pasvorm. Zoals gezegd is dit al een tijdje mijn “headset of choice” en dat komt voornamelijk omdat hij gewoon heel erg lekker zit. Nooit heb je het gevoel dat het zwaar voelt op je hoofd en van een beklemmend gevoel aan de oren is ook nooit sprake. Het kunstleer wordt nooit warm en aangezien ik veel audiovisueel werk verricht, is het vooral de pasvorm die enorm indruk maakt.

De geweven kabel maakt het plaatje af, waarbij je ook nog het volume kunt bedienen en je microfoon op stil kunt zetten. Zoals gezegd is de microfoon eraf te halen, wat enorm praktisch is als je deze eventjes niet gebruikt. Het geluid van de microfoon is overigens helemaal prima en zelfs bovengemiddeld te noemen. Verwacht geen streamingkwaliteit, maar wel een goed uitgaand geluid voor tijdens het spelen van games.

Goed geluid

Qua geluid doet de Cooler Master MH751 wat het moet doen. Er is geen poespas te vinden met bijvoorbeeld optisch 7.1, maar de stereo-headset presteert prima. Alleen als je het geluid heel hard zet dan kunnen er kraakjes ontstaan. Besef echter wel dat ik al jarenlang feestzanger ben en mijn volume harder staat dan bij de gemiddelde gamer. Tot mijn volume gaat alles prima, harder is toch slecht voor het gehoor.

Conclusie

Inmiddels is de MH751 te vinden voor een bedrag van 65 euro, iets duurder dan bijvoorbeeld de Corsair HS50, die een duidelijke concurrent vormt. Toch krijgt de MH751 bij mij het voordeel en dit komt puur vanwege het uiterlijk en de pasvorm. Een headset die zo lekker zit is moeilijk te vinden en daarom blijf ik deze voorlopig nog gebruiken.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Prachtig design
  • Heerlijke pasvorm
  • Goede microfoon
  • Niet alleen fijn voor gaming

Wat is NOT

  • Geen stofkapje op de microfoon-ingang

.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren