Review: Cooler Master GS750 headset-stand

Check ook de unboxing!

Eerder deze week bespraken we de Cooler Master MH751, een headset die niet alleen geschikt is voor games, maar ook in het dagelijkse leven niet misstaat. Vandaag behandelen we een product wat er perfect bijpast, maar wel voor een kleinere markt is. Het betreft de Cooler Master GS750, een headset-stand die de harten van gadget-freaks sneller zal laten stromen. Het is niet alleen prachtig voor op je bureau, maar ook erg praktisch als je een smartphone hebt met QI-technologie..

Het nut van een headset-stand

Waar hang jij je headset aan op? Aan je beeldscherm, een microfoon of leg je hem gewoon neer op je bureau? Dat hoeft niet meer met de GS750, want je headset zal altijd mooi op zijn plek blijven hangen met deze headset-stand. Dit klinkt natuurlijk als een verkooppraatje en ik snap dat het een beetje overdreven is, maar het moet gezegd worden dat dit zwarte beestje wel een plaatje is naast mijn witte scherm. Daarnaast is aan alles wel gedacht, zoals kabelmanagement voor je headset met snoer en een antisliprandje, zodat deze er niet zal afglijden. Gelukkig kan het ding nog meer dan alleen mijn headset ophangen.

Wat allereerst opvalt is de RBG-verlichting, die in dit geval niet alleen prachtig is (het is alsof hij zweeft!), maar ook praktisch. Het plateau is namelijk een QI-oplader, waardoor ondersteunende smartphones kunnen worden opgeladen als je deze erop neerlegt. Zodra je contact maakt zal de kleur veranderen naar groen, zodat je weer dat je telefoon aan het opladen is. En ja, dat is een machtig gevoel. Daarbij moet wel gezegd worden dat mijn iPhone X stil moet blijven liggen en op maar één manier, verschuif je de telefoon, dan houdt het laden op.

Wil je overigens andere kleuren, dan is alles natuurlijk in te stellen met de software van Cooler Master, die naar behoren werkt. Pulserende verlichting, het afwisselen van kleuren en de snelheid daarvan, alles is aan te passen.

Analoog-digitaal 7.1 surround

Toch is het meest bijzondere van de GS750 wel dat hij je analoge 3.5mm headset kan transformeren in een 7.1 headset. Dit alles werkt met software van Cooler Master en dit is een leuke functie. Natuurlijk is het geen native surround, maar het verschil is direct hoorbaar als je de functie inschakelt. Je kunt handmatig zelfs aanpassen waar je welke virtuele speaker wilt hebben en de software alleen al is voer voor elke audiofiel.

Tot slotte kun je ook een aantal van je usb-kabels door lussen. Er zijn twee USB 3.0-ingangen aanwezig, wat een beetje aan de karige kant is. Je dient namelijk zowel netstroom als een USB-kabel te gebruiken om de GS750 aan te sluiten en dus krijg je maar één extra USB-ingang. Dit had veel meer kunnen zijn, zeker omdat het ding wordt aangesloten op het netstroom. Daarnaast kun je een 3.5mm-headset erop aansluiten, wat natuurlijk logisch is vanwege de 7.1 surround-functionaliteiten van het apparaat.

Conclusie

Al met al is de Cooler Master GS750 een prachtig apparaat. Hoewel het niet voor iedereen zal zijn, word ik blij van mijn nette bureau, de oplaadfunctie en de extra USB-poort. De prijzen varieren op dit moment behoorlijk, waarbij je rond de 80 euro dit apparaat in huis kunt hebben. Of dat een redelijk prijs is laten we aan jou, maar als je prat gaat op dit soort gear, het gadgetgehalte voelt enorm hoog.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • QI is awesome
 • 7.1 functionaliteit
 • Nuttige RGB!

Wat is NOT

 • Niche-product
 • Te weinig extra USB-poorten

.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  ik vind dit altijd een beetje een mweeeeh product.

  En bij al die kanalen die setups van kijkers beoordelen hameren ze altijd dat je een headset stand moet hebben want dat is zoveel beter/netter…

  Ik heb zoiets van. Meest nutteloze ding ooit. Als je achter je setup zit heb je je headset toch op, Zit je er niet achter ligt hij dus ook totaal niet in de weg als je hem op je bureau/tafel legt. Buiten dat zal een ligende koptelefoon nou ook weer niet zoveel meer ruimte in beslag nemen dan dat er een VASTE stand voor moet staan…

  maar mocht je een phone hebben die draadloos kan opladen dan zie ik in het bijzonder deze stand wel als een voordeel.