Forza Horizon 4 blijkt Verenigd Koninkrijks best verkopende game in de franchise

In het thuisoord van het Verenigd Koninkrijk lusten ze Forza Horizon 4 rauw. De vierde arcade-racer (die nota bene ook plaatsvindt in een fictief Groot-Brittanië) domineert ook aardig in de algehele verkoopcijfers van games, en overtreft zelfs alle voorgaande delen in de Forza-serie.

Forza Horizon 4 komt in de Britse verkoopcijfers van GfK van vorige week binnen op de derde plek, net onder respectievelijk FIFA 19 en Assassin’s Creed Odyssey.

Hoewel de GfK-cijfers enkel de fysieke verkopen betreffen, staan deze wel immer garant voor een groter plaatje van hoe de game ontvangen wordt. Xbox UK-aanvoerder Harvey Eagle omarmt uiteraard de positieve cijfers, maar voegt daar ook een meer digitale focus aan toe:

We’re thrilled that Forza Horizon 4 has been so well received by gamers across the UK. Set in beautiful, historic Britain and made by British studio Playground Games, Forza Horizon 4 is the fastest-ever selling game of the Forza Horizon series in the UK according to the latest GfK data. We’re also seeing a huge uplift in Xbox Game Pass subscriptions and engagement. These achievements are a testament to the craft and ambition of the latest release of the Forza franchise, the world’s biggest racing IP.

Aldus Eagle in een statement tegenover Gamesindustry.biz.

Naast (fysieke) verkoopcijfers blijkt de nieuwe Forza-game ook Microsofts eigen game-abonnementen geen windeieren te leggen. Met Forza Horizon 4 in de Xbox Game Pass sinds diens release, is ook daar weer meer animo voor gebleken, al doet het Xbox-kamp als altijd geen verdere uitspraken over de precieze hoeveelheden.

Forza Horizon 4 verscheen 2 oktober op Xbox One en Windows 10. Middels het Play Anywhere-programma (alsmede het Xbox Game Pass-abonnement) is de game cross-platform speelbaar tussenbeide. Meer weten over de game en diens beloftes richting de speler? Lees vooral verder in onze Forza Horizon 4 review of kijk en luister mee met onze videoreview.

 1.   
  WesterW's avatar

  De setting van Forza Horizon 4 zal ongetwijfeld een grote rol hebben gespeeld in deze indrukwekkende resultaten, naast de intense Forza-reclamecampagnes die Microsoft hier op het moment voert.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Het is ook zo’n beetje de enige “exclusive” van Microsoft dit najaar. In alle drukte zijn ze verder best afwezig van het toneel qua AAA-titels, dus ik snap wel dat ze hier fors op inzetten.

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  ik denk dat de setting idd grote rol speelt ik heb de game nog niet gespeeld maar ga het eens checken als ik aan de andere kant van de weg moet gaan rijden dan worden het ongelukken tot en met