Forza Horizon 4 gaat battle royale met gratis Eliminator modus

Een racegame gecombineerd met een battle royale-modus? Het klinkt een beetje vreemd, maar Forza Horizon 4 gaat toch echt een poging wagen. Vanaf morgen wordt de gratis modus The Eliminator toegevoegd aan de game, waarin de snelste overleefd. Aangezien de auto’s in Forza Horizon 4 niet standaard zijn uitgerust met wapens en granaten, werkt deze battle royale een tikkeltje anders dan je gewend bent in een Fortnite of Apex Legends

Maximaal 72 spelers starten een potje Eliminator in een rode Mini Cooper, dat met level 1 dus de basis is van deze gamemodus. In het enorme speelgebied zijn snellere auto’s te vinden, waarmee je jouw kansen om te winnen aanzienlijk vergroot. Het uitschakelen van spelers doe je door één tegen één races te winnen.

Wanneer je een tegenstander tegenkomt heb je de mogelijkheid om die persoon uit te dagen tot een race. Als één van de twee iemand uitnodigt voor een krachtmeting, dan is dat niet te negeren door de ander. Er wordt dan een finishlijn ergens op de map getekend en wie het laatst over de streep komt is het haasje.

De winnaar kan de auto van de tegenstander dan gebruiken om in te gaan racen, of om je huidige auto een beetje op te pimpen. The Eliminator in Forza Horizon 4 heeft net als andere battle royale een map die krimpt door een ring. Spelers die te lang buiten de ring racen, worden uitgeschakeld. Om de boel wel een beetje overzichtelijk te houden, want ruimte om te racen wordt steeds kleiner, worden de regels aangepast op het moment er nog maar tien spelers actief zijn.

De laatste tien spelers worden in één laatste race gedropt, waarbij alleen de eerste plaats telt voor glorie. The Eliminator belooft een bijzondere battle royale te worden, die dus vanaf morgen te spelen is in Forza Horizon 4.

 1.   
  RLXTR's avatar

  Ik moest in eerste instantie aan Destruction Derby denken. Man, dat is lang geleden! Maar goed, dit klinkt ook wel tof.

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  kon wel eens erg gaaf zijn 😀

 3.   
  Anoniem-1485931080's avatar

  Gewoon knockout races maar dan met 72 spelers dus