Stelling van de Week: Het is dom van Sony om cross-play toe te staan!

Het is weer tijd voor een nieuwe Stelling van de Week! Deze week hebben we een stelling over het nieuws dat Sony cross-play gaat toestaan in Fortnite. Peter vindt het geen slimme beslissing, al is het natuurlijk wel een overwinning voor de gamers.

 1.   
  OnOwned's avatar

  Nee, Sony moest dit uiteindelijk wel doen. Andere partijen hebben zo lopen etteren en Sony is zo zelfingenomen geweest de afgelopen maanden, dat het alleen maar schade kan opleveren aan je bedrijf als je crossplay blijft tegenhouden. Je wordt gezien als een kutbedrijf en met EA hebben we er al één teveel in de game-industrie.

  En je kan deze beslissing ook positief bekijken voor Sony. Xbox kan nu niet meer blijven pochen dat het de enige console is die cross-play biedt (en dus zo goed naar de gamers luistert), waardoor je keuze voor een console toch al snel nog draait om de games. En die strijd wordt al jaren gewonnen door onze Japanse vrienden. Komt er ook nog bij dat door het cross-buy gebeuren van Microsoft, geen enkele gamer met een fatsoenlijke pc de noodzaak voelt om een Xbox te kopen. Ze kunnen alles toch spelen, behalve de vette exclusives van PlayStation.

  Ik denk dat de schade wel meevalt voor Sony.

 2.   
  BearsRidingTanks's avatar

  7 redenen waarom Sony crossplay het einde van PlayStation gaat betekenen, je zult niet geloven wat er op nimmer 5 staat.

 3.   
  kiesmaarwa's avatar

  Het kweekt een hoop goodwill. De hardwareverkopen zijn denk ik toch wel voor 90% voorbij, dus daarvoor hoef je crossplay niet meer tegen te houden, lijkt me. Ik zie niet in waarom je het voor de huidige consoles nog zou willen tegenhouden.

  Voor de nieuwe generatie lijkt het me slim om het in eerste instantie niet toe te staan, mits de PS5 als beste uit de polls komt. Het enige punt is dat als je nu de sluizen openzet, men verwacht dat ze in de toekomst altijd open blijven staan en dat zet je met de komende PS5 release met je rug tegen de muur, wat dan eventueel je verkopen kan drukken.

 4.   
  CHILLOZZ's avatar

  totaaaaal niet met peter eens..

  Playstation heeft IMO gewoon de mooiste exclusives.. Dat er dan xbox fans zijn overgestapt sja das hun keuze. Waarom doen ze dat kun je je afvragen. Niet alleen omdat vriendjes zijn overgestapt.. Waarom zijn die vriendjes dan overgestapt….

  main reden. waarom xbox kopen als je HUN exclusives op PC kunt spelen. Dan is de keuze toch makkelijk om er een PS4 bij te kopen [naast PC dus] want dan heb je nog ps4 exclusives.

  Dus dan gaat het om de exclusives. en niet om de vriendjes..

 5.   
  Dedsec's avatar

  Ja er zijn genoeg dingen waarin Xbox vooruit blijft lopen, als je kijkt naar backwards compatible, app store, EA acces, maar ook gewoon je gamertag kunnen veranderen enzo, dus nog genoeg werk aan de winkel.

  Exclusive games maakt niet zoveel uit, want de meeste spelen alleen Fifa enzo, en dat Sony de mooiste games heeft is gewoon weer kinderachtig fanboy gedrag.

 6.   
  CHILLOZZ's avatar

  @Dedsec:

  als je t tegen mij hebt…. dan ken je me dus klaarblijkelijk niet. Want ik roep vaker dat ik een forza [met name de horizon’s] erg gaaf vind. En de nintendo exclusives vind ik ook echt gaaf.

  maar weet niet of je het dus tegen mij had of algemeen bedoelde. no hate 😉

  elke console en pc algemeen heeft wel wat leuke exclusive’s . Maar persoonlijk spreken mij meer de playstation exclusives me meer aan dan de rest. Ik koop ook een console voor mezelf en niet om met andere mee te lopen 😉

  nintendo zou ik er opzich nog wel graag bij hebben…. maar dat zit er nu niet in $$$$

 7.   
  Dedsec's avatar

  Nou deze reactie was voor iedereen hier, want er zijn nog genoeg dingen waar Sony tegen is en geen normaal antwoord voor heeft.

 8.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Sony is ook fel tegen het afstaan van exclusives, iets waar Microsoft overduidelijk geen moeite mee heeft, de afgelopen jaren. Vind ik persoonlijk enorm fijn, al die mooie titels netjes op Windows 10, maar de algemene consensus is wel dat dat de sales van de Xbox One niet bepaald goed doet of heeft gedaan.

  De laatste reden om specifiek mijn Xbox op te starten was Red Dead Redemption via Backwards Compatibility, maar daarvoor moet het Sunset Overdrive zijn geweest. En dat komt dan van iemand met een groen hart…

 9.   
  CHILLOZZ's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  klopt tom.. ik vind het ook fijn dat xbox dat doet. Anders had ik ook nooit forza horizon kunnen spelen gezien ik geen xbox bezit.

  Mja voor xbox is het ook een ander verhaal gezien xbox>microsoft.
  dat playstation en nintendo crossplay moeten doen [meer] ben ik het mee eens.
  Maar dat hun hun exclusives delen voor pc [microsoft] dat zal nooit gebeuren.
  Maar dat is ook iets wat je niet kunt verwachten. Ben verder wel enorm blij dat er eindelijk eens wat meer crossplay komt.

  Laat de grote titels maar mooi crossplay doen. Zo zou dat ook enorm fijn zijn als dalijk bijv. een GTA 6 ook crossplay zou worden. Dan kan iedereen zijn eigen voorkeur platform kiezen en toch met elkaar samen spelen.