Dit zijn de Games with Gold van oktober

Het moment is daar! Zoals elke maand smijt Xbox ook deze oktober weer met gratis games. Deze maand gaan we koken, stunten, op demonen jagen en met onze favoriete kale man aan de slag.

Zoals altijd is er één game die de gehele maand beschikbaar zal zijn, en dat is dit keer het overheerlijke Overcooked. Misschien leuk als opwarmertje voor Overcooked 2? Verder kunnen we van 16 oktober tot en met 15 november aan de slag als en met Victor Vran, van 1 tot en met 15 oktober kan je Stuntman: Ignition binnenhalen en dan van 16 tot en met 31 oktober is het twaalf jaar oude Hitman: Blood Money aan de beurt.

Deze games kunnen de jouwe zijn wanneer je in het bezit bent van een Xbox Live Gold-abonnement en blijven van jou zolang je abonnement actief is.

Games with Gold van september 2018:

 • Overcooked (van 1 tot 31 oktober)
 • Victor Vran (van 16 oktober tot 15 november)
 • Stuntman: Ignition (van 1 tot 15 oktober)
 • Hitman: Blood Money (van 16 tot 31 oktober

Heb je de gratis games van september nog niet binnengehaald? Je kunt hier zien wat je mist.

 1.   
  mmx's avatar

  Aardig aanbod maar ik pas

 2.   
  Dedsec's avatar

  Zoo gratis zijn die Xbox 360 games niet, want je hebt gewoon een creditcard nodig of een Xbox 360.

  https://m.youtube.com/watch?v=HTIfmpMTFSM

  Ook kinderen moeten dus een creditcard kunnen krijgen.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Als dat echt zo zou zijn, zou ik eerder zeggen dat Microsoft moet veranderen dan dat we minderjarigen aan credit cards helpen. Sowieso is hier in de Benelux een betaalkaart gestandaardiseerd, dus laten we niet overstag gaan op credit cards. Vooral niet voor kinderen.

  Overigens kun je toch gewoon op je Xbox One de 360-games binnenhalen als je op een Gold-account zit? Gewoon, via de Store. Ik heb nog nooit een credit card gehad, en ik heb al tal van gratis games binnengehaald op mijn Xbox One. Zonder dat de Xbox 360 daarbij kwam kijken.

  Trouwens wel gaaf dat Overcooked en Blood Money ertussen zitten deze maand. Helaas heb ik beide al, en wordt ik niet bepaald wild van die andere twee.

 4.   
  OnOwned's avatar

  @Dedsec: De Xbox 360 games zijn gratis en backwards compatible. Dus je hoeft je oude console niet eens aan te slingeren.

 5.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Je ziet in de video dat het dus niet kan en met een Giftcard kan het ook niet.

  Ik heb wel een keer gehad dat ik de gamepass gewoon kon gebruiken met het tegoed wat op mij xbox live account stond., en er elke maand geld af ging., en dat kon ik pas via me PC stop zetten.

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: De video is inmiddels wel weer twee jaar oud en misschien een beetje anekdotisch. Die vriendelijke Zweed voltooit alle handelingen ook via zijn pc, in plaats van direct via de Microsoft Store op Xbox One.

  Als counterpoint: ik heb net Sega Vintage Collection: Monster World (tot 30 september nog een Games with Gold-titel op Xbox 360 en Xbox One) binnengehaald zonder credit card óf mijn Xbox 360 te gebruiken.

  De truc zit ‘m vooral in een PayPal-account aanmaken en die aan je Microsoft-account koppelen. En ja, PayPal kun je tegenwoordig ook gewoon vastmaken aan je betaalpas in plaats van een credit card (mijn Nederlandse bankrekening is er gewoon aan gekoppeld). Eventueel kun je op dat account ook weer tegoed/giftcards laden, als je dat liever hebt.

  Volgens mij heb ik dit hele verhaal al eens op Discord verteld, maar bij dezen dus nogmaals: een credit card is niet per definitie nodig, en je Xbox 360 dus ook niet.

 7.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Ik noem dat niet gratis hoor, want de meeste halen nu alleen hun gratis Xbox one games binnen, of PayPal moet dus ook voor kinderen zijn.

  De giftcard is handig, maar je koopt er niet even een game pass mee of een Xbox 360 game, want dat zou je echt via de Xbox 360 moeten doen.

  Ik vraag me ook af waarom dat nergens vermeld word ofzo ??

 8.   
  swklijn1's avatar

  @Dedsec: Hitman is toch ook niet voor kinderen bedoeld?

 9.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: PayPal is net zo geschikt voor kinderen als Xbox Live dat is; niet helemaal. Vandaar ook dat Microsoft zelf kinderaccounts op heeft gezet, waarbij de ouders over aankopen/gamegedrag kunnen beslissen.

  Overigens worden dat soort zaken niet vermeld in een nieuwsbericht, omdat het al jaren zo is. Xbox Live, de betalingen, Games with Gold; al die zaken zijn al jaren onveranderd gebleven, daardoor hoeven we niet continu te definiëren hoe alles precies in elkaar steekt.

  Sommige duidingen binnen de game-journalistiek laten we dan ook vaak achterwege. Anders stond het bovenstaande artikel ook vol met uitleg over wat Games with Gold is, wat Xbox Live is en, natuurlijk, wat een Xbox One is. Inmiddels is het gros van die verhelderingen ook een beetje spuit elf, en daarom focussen we in een nieuwsbericht vaak op de dingen die daadwerkelijk nieuw zijn.

 10.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Ja maar daar hebben ze niks aan, want de meeste ouders willen niks van PayPal weten, en die Xbox 360 games zijn dus niet zo heel erg gratis, als de Xbox one games want die kun je zo downloaden zonder PayPal.

  Dus ja ik blijf het raar vinden dat er dan niks over bij staat.

 11.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Op zich een begrijpelijk probleem, maar gezien dat al jaren zo is, is het wat minder nieuwswaardig.

  Ik zou, als je jou was, even een klacht indienen bij de klantenservice van Microsoft. Zo kun je hen (de verantwoordelijken) direct laten weten dat je ergens mee kampt. Uiteindelijk dienen ze immers naar de betalende consument te moeten luisteren.

 12.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg: Nou jullie wisten eerst nergens van, dus volgens mij is het dan wel nieuws waar de media dan weer niks van wil weten, en dus boeit het Microsoft dan ook niet.

  Als ze allemaal PayPal bij de media gebruiken dan komen ze er nooit achter he, maar dan ook geen onderzoek en afvragen waarom ze dat doen ??

  Maarja jullie zijn ook meer voor de grote bedrijven dan voor de gamers.

  Zou leuk zijn als PayPal niet meer werkt en jullie je gratis games dan niet binnen kunt halen, dan zou het wel in het nieuws komen.