Games With Gold bevat in september o.a. Prison Architect en LEGO Star Wars

Ook in september kunnen Xbox-gamers weer rekenen op een viertal gratis games bij hun Xbox Live Gold-abonnement. Een wilde greep uit Xbox One en Xbox 360 spellencatalogus is gedurende de maand wederom binnen te halen, waarbij alle vier de games (eventueel middels Backwards Compatibility) speelbaar zijn op Xbox One.

Kopstukken voor de komende maand blijken de Xbox One Edition van indie-simulator Prison Architect en de kindvriendelijke Xbox 360-titel LEGO Star Wars III: The Clone Wars.

In onderstaande YouTube-video somt Xbox-man Larry “Major Nelson” Hryb nog even op wat er in totaal binnen te halen valt, uiteraard voorzien van het nodige beeldmateriaal.

Als altijd worden de Games with Gold gespreid over de aankomende anderhalve maand. Onderstaande lijstje somt nog even op welke vier titels wanneer te downloaden zijn met Xbox Live Gold.

Games with Gold van september 2018:

 • Prison Architect (van 1 tot 30 september)
 • Livelock (van 16 september tot 15 oktober)
 • LEGO Star Wars III: The Clone Wars (van 1 tot 15 september)
 • SEGA Vintage Collection: Monster World (van 16 tot 30 september
 • Vormt dat een goede maand voor Xbox Live Gold-leden, of had Xbox nog wel een tandje bij mogen zetten met wat grotere of nieuwere titels? Vertel het ons; wij zijn benieuwd naar jouw mening.

  1.   
   Dedsec's avatar

   Tja ik ben blij dat ik nog een Xbox 360 heb om me gratis 360 games te kunnen krijgen, want heel mensen krijgen melding dat ze een Creditcard nodig hebben, en ik vind dat dat ook wel eens in het nieuws mag ??? Want anders gebeurd er niks, en dat zien we ook met codes die niet werken.

  2.   
   Tom Kauwenberg's avatar

   @Dedsec: De Xbox 360-games werken anders ook gewoon op je Xbox One. Dat is standaard door de Games with Gold van iedere maand. Backwards Compatible, hè.

   Wat je zegt over die credit card, dat lijkt me echt een nichegeval. Ik hoor zelden Nederlandse gamers daarover klagen; je kunt immers ook je Gold halen van een webshop met iDeal, of gewoon in de fysieke winkel scoren met cold hard cash.

  3.   
   tijn80's avatar

   @Dedsec: Dat is een probleem waar ik nog nooit last van gehad of eerder van gehoord heb. Zal wel meevallen met de impact.

  4.   
   Dedsec's avatar

   Ik heb het niet over Gold halen, maar over je gratis 360 games halen zucht.

   En ik ken alleen maar mensen die dat probleem hebben

  5.   
   Dedsec's avatar

   Ook een Xbox 360 game kopen kan niet op de Xbox one met het geld dat op me account staat, want dan moet ik echt me Xbox 360 aandoen.

  6.   
   Tom Kauwenberg's avatar

   @Dedsec: Voor zover ik weet kun je op de Xbox One vrij gemakkelijk de gratis Xbox 360-games binnenhalen. Meestal staan ze in de Game Store gewoon onder een Games with Gold-kopje, en voldoet je aangemelde account al per direct als ‘betaling’.

   Nog nooit van iemand gehoord dat ze daarmee moeite hebben. Als dat wel zo is, moeten ze misschien even contact opnemen met de hulpservices van Microsoft.

  7.   
   jimmymenNL's avatar

   @Dedsec: je moet wel een betaal methode hebben om de gratis games binnen te kunnen halen ja, ik heb een paypal erop gegooid en dan kan je ze binnen halen gewoon, ken ook iemand die dat niet erop heeft en die kan ze ook niet binnen halen, is wel gewoon klote voor mensen die niet een Paypal of Creditcard erop willen hebben jammer genoeg

  8.   
   tijn80's avatar

   @Dedsec: Ik heb het ook niet over gold halen, maar over het binnenhalen van de games. Ken ook verder niemand die hier problemen mee heeft. Misschien is het inderdaad zoals jimmymenNL zegt, en gaat het goed als je Paypal o.i.d. gekoppeld hebt.

  9.   
   Dedsec's avatar

   @tijn80:

   Ja ik vind het jammer dat jullie ook Paypal gebruiken enzo, want anders hadden jullie het probleem ook, en zou er veel meer aandacht aan zijn gegeven, en wisten we misschien ook wel waarom, en dan was het misschien ook wel opgelost geweest.

  10.   
   nanathan's avatar

   @Dedsec:
   Je kan gewoon gratis een PayPal account aanmaken.
   Er hoeft geen geld op te staan.
   Hopelijk is het dan opgelost

  11.   
   nanathan's avatar

   Ik mis de Playstation plus van september.
   Hebben jullie die line up AL?

  12.   
   Grolschje's avatar

   Dat robleem Ken ik, ik moet eerst de 360 aanzetten en downloaden, daarna kan ik op de Xbox one 360 spellen downloaden