PlayStation Classic aangekondigd; verschijnt dit najaar

Heugelijk nieuws voor gamers die niet vies zijn van wat nostalgie. De afgelopen jaren is deze groep al op de wenken bediend met de heruitgave van verschillende retroconsoles, met de Nintendo NES Mini en Nintendo SNES Mini als hardlopers. Dit najaar krijgt de eerste PlayStation een kleine variant met een aantal klassieke games erop.

Op de PlayStation Classic staan twintig games waarvan er nu vijf bekend zijn gemaakt; Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, Tekken 3, en Wild Arms. Vooral eerstgenoemde doet altijd menig hart sneller kloppen en ook Tekken 3 blijft een fantastisch deel van een tijdloze franchise. Overigens kan je elkaar ook het leven zuur maken in Tekken, want er worden twee controllers meegeleverd.

De overige games worden nog bekendgemaakt de komende tijd door Sony, maar we weten wel dat alle knoppen op de kleine console een functie hebben en het apparaat heeft natuurlijk een HDMI aansluiting om met de tijd mee te gaan. De PlayStation Classic gaat honderd euro kosten en de releasedatum is 3 december. Die is overigens niet per toeval gekozen, want op die dag is het 24 jaar geleden dat de PlayStation op de markt verscheen.

 

 1.   
  mmx's avatar

  Grappig maar nee, ik heb er nog een vanuit het begin 🙂 Maar het is wel leuk voor degene die er nooit een gehad heeft !

 2.   
  fantasyfreak's avatar

  Qua games is het nog niet heel interessant. Heb Final Fantasy VII al 3 á 4 keer gekocht en uitgespeeld. De rest van de games zijn tot nu toe niet iets waar ik nog snel aan zou beginnen en kan me ook niet veel PS1 games herinneren buiten de FF’s om die ik echt nog eens wil opstarten.

 3.   
  OnOwned's avatar

  Voor mij hoeft er maar één game op staan. Gex: Enter the Gecko. Die game is hilarisch. Make this happen Sony!

 4.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Ridge Racer Type 4 ken ik nog wel, die zou ik wel eens opnieuw willen spelen. De rest geef ik weinig om dus ben benieuwd wat ze nog allemaal gaan toevoegen

 5.   
  mmx's avatar

  @OnOwned: die was inderdaad echt super gex.

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ja leuk maar net zoals met de Snel mini, hij staat er eigenlijk alleen voor de sier.
  Aan begin gebruik je het een paar keer, daarna doe je er helemaal niks meer mee.

 7.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Rijstekorrel: Dit was precies mijn punt bij het verschijnen van de Nintendo Classic Mini. Ontzettend leuk als novelty item, maar ik zou denk ik niet snel de tijd ervoor nemen dat ding echt uren te gebruiken en complete games erop te (her)spelen.

 8.   
  Dedsec's avatar

  Ik zou hem kopen zodat mensen mij niet meer zien als een Xbox fanboy.

 9.   
  Dedsec's avatar

  Besteld bij Bol