Ubisoft onthult DLC voor Assassin’s Creed: Odyssey; onder meer Assassin’s Creed 3 Remastered

Het is 2018, dus het is niet verwonderlijk dat Assassin’s Creed: Odyssey na de lancering voorzien wordt van nieuwe content. Nu maakt ontwikkelaar Ubisoft bekend hoe deze er precies uit gaat zien. Er zullen twee verhalende en episodische DLC-pakketten worden uitgegeven, daarnaast krijgen we ook legio gratis content die later aan de game wordt toegevoegd.

Allereerst bevat de Season Pass voor Assassin’s Creed: Odyssey dus twee verhalende uitbreidingen: Legacy of the First Blade en The Fate of Atlantis. Voor fans is het natuurlijk al wel duidelijk waar deze expansions om draaien. Hoewel in eerste instantie werd aangekondigd dat er geen Hidden Blade in de nieuwste Assassin’s Creed te vinden zou zijn, is dat in Legacy of the First Blade wél het geval. Dit uitbreidingspakket bestaat uit meerdere episodes die grofweg zes weken na elkaar zullen verschijnen, en waarin we de oorsprong van het iconische Assassijnenwapen te zien krijgen.

In The Fate of Atlantis gaat Assassin’s Creed: Odyssey op een meer mythologische tour, aangezien we in deze uitbreiding oog in oog komen te staan met mythische wezens en de geheimen van het legendarische Atlantis op gaan duiken. Deze expansion bestaat wederom uit episodes waarvan er ongeveer elke zes weken een verschijnt.

Maar naast verhalende content bevat de Season Pass voor Assassin’s Creed: Odyssey ook een verrassing in de vorm van Assassin’s Creed 3 Remastered. De nieuwe versie van het spel is beschikbaar vanaf maart 2019 en zal ook los in de (digitale) winkelschappen komen te liggen. Daarbij komt ook Assassin’s Creed: Liberation om de hoek kijken, aangezien ook dit spel in opgepoetste vorm wordt geleverd bij Assassin’s Creed 3 Remastered. Daarbij gaat het om een remaster in 4K-resolutie en met ondersteuning voor het HDR-kleurenspectrum. Assassin’s Creed 3 Remastered (en daarmee de remaster van Assassin’s Creed: Liberation) zullen ook los verkrijgbaar zijn voor een nog onbekende prijs.

Tot slot is er nog gratis content aangekondigd die Assassin’s Creed: Odyssey tussen de release van nieuwe DLC interessant moet houden. Zo zijn er episodische quest lines in de The Lost Tales of Greece-serie, alsook dagelijkse en wekelijkse in-game evenementen. Ook wordt Assassin’s Creed: Odyssey na de release voorzien van een New Game Plus-modus en een Discovery Tour zoals we die ook kennen uit Assassin’s Creed Origins.

Assassin’s Creed: Odyssey verschijnt op 5 oktober voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

 1.   
  Rolf31's avatar

  Ein-de-lijk!!! De remaster die nog ontbrak! Take my money!!

 2.   
  Dedsec's avatar

  Je krijgt er dus een gratis spel bij ? WTF of gebeurd dat vaker bij zoo een pass ??

 3.   
  OnOwned's avatar

  @Dedsec: Ubisoft heeft eerder dit jaar hetzelfde gedaan bij Far Cry 5. Bij de Season Pass kreeg je namelijk Far Cry 3 Remastered erbij.

 4.   
  Dedsec's avatar

  @OnOwned:

  Ok dus Ubisoft is ook wel de eerste die dit doet ??

  De mensen die altijd klagen over een DLC pass hebben dan wel gehoor gekregen denk ??

 5.   
  MaTriXX's avatar

  Nu nog een remake van deel 1 en alle AC fans inclusief mijzelf zijn blij.