Geen Hidden Blades of Assassins in Assassin’s Creed Odyssey

Zojuist getoond op de Ubisoft E3-persconferentie, en meteen heeft GamersNET heet nieuws over Assassin’s Creed Odyssey! Onze correspondent Peter heeft in Los Angeles een onderonsje gehad met Marc Alexis Coté, Senior Producer van de game bij Ubisoft, die ons meteen een duidelijk ‘gemis’ op ons hart drukt. Assassin’s Creed Odyssey zal namelijk géén Assassins bevatten, laat staan hun iconische wapens.

Gezien Assassin’s Creed Odyssey zich vierhonderd jaar vóór de gebeurtenissen van Assassin’s Creed Origins afspeelt, zullen er überhaupt geen Assassins bestaan in die tijdsperiode. Dat wil zeggen: geen Hidden Blades, geen Templars en al helemaal geen Creed zoals de eerdere games dat hadden.


Toch verwijst Odyssey op markante wijze naar eerdere telgen uit de Assassin’s Creed-franchise. Als speler zal je, al vroeg in het spel, beschikking over de zogenaamde Leonidas-speer krijgen. Dit specifieke wapen is afkomstig van The Ones That Came Before, de mysterieuze enclave die vooral in Origins meer context kreeg.

Spelers nemen in Odyssey dan ook niet de taak van een reguliere Assassin op zich. In tegenstelling tot de eerdere games speel je nu een huurling, die zijn eigen pad baant in de oorlog tussen Spartanen en Grieken. Welke opdrachten je aanneemt en vooral hoe je die wilt voltooien, dat is volledig aan de speler zelf.

Maar daar blijft het niet bij met de Assassin’s Creed-content op GamersNET! In tegendeel zelfs, we hebben nú al een uitgebreide Assassin’s Creed Odyssey hands-on preview, direct vanaf een exclusief Ubisoft E3-evenement waar onze Peter uitgebreid aan de slag ging met de game…

En ja, Assassin’s Creed Odyssey zal aanstaande 5 oktober alweer verschijnen op PlayStation 4, Xbox One en pc. Precies zoals onder meer de lek van Amazon Duitsland al eerder deed vermoeden.

  1.   
    Papachico's avatar

    Aan de ene kant denk ik van: dit is te snel. Gaan ze nu weer jaarlijks AC uitbrengen? Op een gegeven moment ben je er dan wel weer snel klaar mee.

    Aan de andere kant denk ik van: Waarom niet? Ze hebben alles wat ze nodig hebben gezien Origins.

    Assassins Creed zonder een assassin of iets vind ik wel teleurstellend. Romeinen, Grieken etc. ben ik ook wel zat.. Mja we zullen t wel zien. Zal em uiteindelijk tog wel kopen.