2K vraagt Belgische en Nederlandse gamers de overheid te benaderen vanwege lootboxes

Zo langzamerhand beginnen Nederlanders en Belgen iets te merken van de nieuwe regels van de kansspelautoriteiten. Zeker de Belgische Kanscommissie slaat om zich heen. De regels worden in België strenger geïnterpreteerd dan in Nederland en dus zijn verschillende games als Overwatch, Heroes of the Storm en NBA 2K18 al aangepast. Uitgever van laatstgenoemde game, 2K Games, heeft nu van zich laten horen. Zij vinden dat gamers de lokale overheden moeten benaderen als ze het niet eens zijn met de interpretatie van de wet.

“…contact your local government representative to communicate your opinion”.

We have made some local changes to the MyTeam mode. These changes are necessary in order for us to accommodate the BGC’s interpretation of the Belgian Gaming Act. Specifically, we will be turning off the ability to purchase packs with premium (non-earned) currency/VC. Gamers are still able to acquire packs with MyTeam points.”.

De vraag is natuurlijk of gamers dat gaan doen. Bij Gamersnet horen we weinig negatieve reacties op het verwijderen van pay-to-win-systemen in games. Al is het natuurlijk wel de vraag of Belgische gamers het fijn vinden dat ook cosmetische lootboxes in bijvoorbeeld Overwatch worden geblokkeerd.

Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar jouw mening? Ben je blij met de interpretaties van de Nederlandse en Belgische wetten door respectievelijk de Kansspelautoriteit en de Kanscommissie? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  nanathan's avatar

  Cosmetische lootboxes mogen ook aangepakt worden. Het hoeft niet maar je wil ook geen kat in een zak kopen.

 2.   
  kiesmaarwa's avatar

  Prima hoor 2K. @DenOverheid: verbied alles behalve cosmetische microtransacties.

 3.   
  Alfa Warrior's avatar

  Ik zal mijn overheid zeker laten weten dat lootboxes de tumor van de videogame-industrie zijn en dat ze, in bepaalde gevallen, gokken promoten – i.e. wanneer je ze voor echt geld kunt ruilen.

 4.   
  Rolf31's avatar

  Ik zeg kudos tegen de overheden die deze wet hebben doorgevoerd. Als ik überhaupt een stem zou hebben hierin dan complimenteer ik de kansspelautoriteit.