Ori and the Will of the Wisps draait 4K/60/HDR op Xbox One X

Wie een beetje wild wordt voor een wondere indie-wereld, houdt Ori and the Will of the Wisps in de gaten. Het vervolg op het al magistrale Ori and the Blind Forest is niet alleen schilderachtig mooi, maar draait ook nog eens bijzonder lekker op je Xbox One of Windows 10-systeem, zo lieten Moon Studios en Microsoft tijdens Gamescom 2018 weten.

Achter gesloten deuren toonde Gennadiy Korol, mede-oprichter van Moon Studios en Lead Engineer van het spel, het vervolg op Blind Forest voor de pers. Speelbaar en wel, uiteraard voorzien van de nieuwe Spirit Trials-modus. Daarbij werd verzekerd dat de game op Xbox One X wel degelijk op een native 4K-resolutie zal draaien, stabiel 60 frames per seconde klokt én een high dynamic range (HDR) kleurbereik zal kennen.

De ‘reguliere’ Xbox One houdt het bij 1080p/60, terwijl de Xbox One S, naast HDR, ook wat upscaling van de beeldscherpte zal kennen.

Minder duidelijk is nog hoe het zit met de Windows 10-versie van Will of the Wisps. Deze kan uiteraard ook grote resoluties en hoge(re) framerates ondersteunen, maar over HDR wordt nog niet definitief gesproken.

Het zou niet de eerste keer zijn dat HDR wél op console-versies aanwezig is, maar niet op pc. Voor Moon Studios dreigt die uitkomst wellicht ook, al hopen de Amerikanen voor de release anno 2019 ook een beter kleurbereik op de pc te implementeren.

Korol sprak wél met veel lof over de nieuwe lichteffecten en physics van Ori and the Will of the Wisps. Zo zijn er meer platformen en voorwerpen met een realistisch ‘gewicht’ in hun bewegingen, maar moeten ook alle aanwezige lichtstralen in de omgeving dynamisch berekend en getoond worden.

Meer weten over het vervolg op het iconische Blind Forest? Double jump even door naar onze Ori and the Will of the Wisps preview voor onze ervaring met de game…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren