Alle spelers Destiny 2 kunnen nieuwe spelmodus Gambit 24 uur lang proberen

Op 4 september verschijnt Forsaken, de langverwachte grote uitbreiding voor Destiny 2. Een opvallende nieuwe feature van Forsaken is de geheel nieuwe spelmodus Gambit. Ontwikkelaar Bungie wil zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor Gambit. Daarom heeft men besloten om de nieuwe spelmodus 24 uur lang voor iedereen beschikbaar te stellen.

Op 1 september, om 19:00 uur Nederlandse tijd, gaat de testperiode van start. Een ideale kans om eens kennis te maken met deze bijzondere spelmodus. Er zijn tijdens deze testperiode nog geen unieke beloningen te verdienen. Ook zal je nog niet aan je Infamy ranking kunnen werken, die specifiek voor Gambit zal gelden. Dit alles is pas actief als je vanaf 4 september daadwerkelijk met de Forsaken-uitbreiding aan de slag gaat. Er zijn tijdens de testperiode van Gambit wel gewone year one beloningen te verdienen.

Gambit is een unieke spelmodus die Player-versus-Player (PvP) combineert met Player-versus-Enemy (PvE). Twee teams van spelers strijden tegen meerdere hordes vijanden. Gedode vijanden laten motes vallen, die spelers kunnen oprapen. Het team dat als eerste genoeg motes heeft verzameld, kan een boss fight oproepen en mag tegen deze eindbaas vechten.

Er is wel een spreekwoordelijk addertje onder het gras. Zodra je een bepaald aantal motes hebt verzameld, kan je een blocker inzetten om de tegenstanders extra onder vuur te nemen. Dit kan een computergestuurde tank zijn, of één van je teamgenoten. Hierin moet je dus de afweging maken of je een speler wilt opofferen om de tegenstanders extra af te remmen, of dat je alle spelers zelf hard nodig hebt om met de hordes vijanden af te rekenen.

Bekijk alles over Destiny 2: Forsaken en de spelmodus Gambit in onze recente Gamescom video preview.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren