Bungie onthult Destiny 2: Forsaken; veel nieuwe content voor het tweede jaar Destiny 2

Destiny 2 is één van de meeste besproken games van afgelopen tijd. Ontwikkelaar Bungie heeft vanaf de release het lastig om de fans tevreden te houden en ook de twee expansions, Curse of Osiris en Warmind, waren matig. Tel daar nog wat problemen met lootboxen bovenop en je kan je voorstellen dat Destiny 2 een nieuwe start nodig heeft. Vandaag heeft Bungie deze nieuwe start uit de doeken gedaan, onder de naam Destiny 2: Forsaken.

Het gros van de nieuwe content is te vinden in een gebied die fans van het eerste deel misschien nog wel kennen. We gaan namelijk terug naar de plek waar het Awoken-ras vandaan komt en waar men The Reef uit Destiny 1 kon vinden. Hier begint ook een nieuwe stuk verhaal, waar weinig nog over bekend is. Er zijn gevaarlijke wezens ontsnapt uit een gevangenis in het gebied en deze criminelen hebben de boel veranderd in een soort Wilde Westen. Jij als Guardian mag waarschijnlijk weer de puinzooi opruimen en de vijandige aliens uitschakelen.


In Destiny 2: Forsaken kan je dat gelukkig doen met een hele hoop nieuwe wapens en skills. Er wordt met de pijl en boog zelfs een nieuwe type wapen geïntroduceerd en elk van de drie soorten Guardians krijgen nieuwe Supers. In de revealtrailer van ruim 9 minuten is een Titan met een enorme vuurhamer te zien, een Hunter met vlammende werpmessen en de Warlock lijkt te zijn veranderd in de elektrische broer van The Flash. Ook ben je in Forsaken helemaal vrij in de keuze van je layout en kan je dus de wapens meenemen die jij wilt, met weinig tot geen restricties.

Een andere grote toevoeging is de spelmodus Gambit; een soort hybride tussen de PvE en PvP van Destiny. In twee teams van vier Guardians is het te bedoeling om tegen elkaar en tegen andere vijanden te strijden. Beide teams worden gedropt in verschillende arena’s en moeten waves aan vijanden uitschakelen. Deze vijanden droppen bepaalde voorwerpen die je nodig hebt om te winnen, maar deze voorwerpen vertragen ook de progressie van je tegenstander. Degene die als eerste een bepaalde hoeveelheid voorwerpen heeft verzameld wint de ronde. In elke ronde van Gambit, krijgt één Guardian uit elk team de kans om de boel op stelten te zetten in de arena van de tegenpartij. Het team die als eerste een bepaad aantal ronden wint, is de overwinnaar. Met Gambit probeert Bungie een spelmodus te creëren die voor iedereen leuk is. Of je nu van PvE of PvP houdt.


Met een uitbreiding op deze schaal, kan een nieuwe Raid niet ontbreken. Sterker nog, er zit slechts maar één echte Raid in Destiny 2, aangevuld met twee kleine Raid Lairs die lang niet door iedereen worden toegejuicht. Bungie wilt het in Destiny 2: Forsaken dubbel en dwars goed maken met The Dreaming City, een constant veranderende Raid. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe het in zijn werk gaat, maar het komt erop neer dat de gebeurtenissen en acties van Guardians, effect hebben op het uiterlijk en missieverloop van The Dreaming City in de weken die volgen na de release. De ontwikkelaar belooft meer bosses, puzzels en geheimen dan de Raids uit het eerste deel. Bungie blijft verder geheimzinnig over The Dreaming City, maar met de E3 voor de deur krijgen we hopelijk meer info.

Ten slotte heeft Bungie ook naar de verzamelaars geluisterd, want in Destiny 2: Forsaken worden er Collections toegevoegd. In feite is het een overzichtelijk schema van alle wapens, pantser en andere voorwerpen, waarin je kan zien wat je nog mist en wat je moet doen om het missende stuk te bemachtigen. Dit scheelt weer uren Googlen voor de die-hard verzamelaars.

Destiny 2: Forsaken verschijnt 4 september op PlayStation 4, Xbox One en pc en gaat je vier tientjes lichter maken. Met de introductie van Year 2 is er ook weer een Season Pass, alleen heet het deze keer de Annual Pass. Voor dertig euro krijg je drie uitbreidingen in het tweede jaar van Destiny 2. Black Armory verschijnt aankomende winter, Joker’s Wild volgende jaar lente en Penumbra kan je de volgende zomer verwachten.

Hoewel er al veel informatie is vrijgegeven door Bungie, wordt er meer verwacht volgende week tijdens de E3 in Los Angeles. Wij zitten natuurlijk ook weer dicht op het nieuws uit LA en zodra we meer weten over Destiny 2: Forsaken, lees je dat natuurlijk op GamersNET!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren