Battle Royale-game Dying Light: Bad Blood in september naar Steam Early Access

MMORPG’s, WO2-shooters, MOBA’s en Battle Royale-games. Stuk voor stuk genres waarbij succesvolle games een immense hype teweegbrachten. Waar de populariteit van World of Warcraft ervoor zorgde dat talloze ontwikkelaars en uitgevers de MMO-markt indoken, is het nu het succes van PlayerUnknown’s BattleGrounds en met name Fortnite dat ontwikkelaars doet dromen van gouden bergen en miljoenen spelers. Ook Techland, bekend van onder andere Dead Island en Dying Light, doet een poging in het Battle Royale-genre, want de studio werkt al enige tijd aan Dying Light: Bad Blood.

Deze Dying Light-spin-off is een standalone-uitbreiding en brengt een Battle Royale-achtige competitieve multiplayermodus naar Dying Light. In Bad Blood strijden twaalf spelers tegen elkaar totdat er eentje overblijft, aldus het bekende Battle Royale-recept. Niet onbelangrijk, zoals het Dying Light betaamt gebeurt dit in een stad die ook nog eens is overladen met zombies.


Lang wachten op Dying Light: Bad Blood is in ieder geval voor pc-gamers niet nodig. Techland heeft namelijk bekendgemaakt dat Bad Blood in september via Steam Early Access beschikbaar zal zijn. In een later stadium moet de spin-off ook verschijnen voor de PlayStation 4 en Xbox One, meer informatie hierover blijft vooralsnog echter achterwege.

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  is dit de beloofde dying light 2
  dit is dus wat ik bedoel steeds meer games gaan online online sinngleplayer komt steeds meer te vervallen en dan mogen jullie mij wel vinden klagen tis wel de keiharde werkelijkheid en daar worden heel wat singleplayer gamers niet vrolijk van en dan spreek ik niet alleen voor mij

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  Geen zorgen! Bad Blood is een (multiplayer-)spin-off, dat staat los van Dying Light 2! 🙂