Michael Pachter: Microsoft wil nieuwe Xbox eerder lanceren dan PlayStation 5

Microsoft had een verrassend goede E3-persconferentie dit jaar. Dit kwam mede dankzij de melding van Xbox-baas Phil Spencer dat het Xbox One X-team momenteel al aan de nieuwe generatie Xbox werkt. Hoewel we nog niets echt weten over de opvolger van de Xbox One (X), wordt er al wel lekker over gespeculeerd.

Volgens de bekende analist Michael Pachter zal Microsoft er alles aan doen om sneller te zijn dan concurrent Sony. Volgens Pachter heeft Microsoft in elk geval de intentie om de nieuwe Xbox eerder uit te brengen dan de PlayStation 5. Een release in 2020 zou het doel zijn van Microsoft, aldus Pachter:

I’m sure Microsoft intends to launch first, and I am equally certain that the new Xbox will be backwards compatible with any Xbox One X software. I agree that it’s hard for Xbox One X purchasers, but they should know 4 years into a cycle that there is another one coming. My guess is that Microsoft intends to launch in 2020, but if they think Sony is going [to launch the PS5] then, they will launch early.
Microsoft is in elk geval van plan om nieuwe hardware te tonen tijdens de Gamescom. Al lijkt het er steeds meer op dat dat slechts om nieuwe Xbox-bundels gaat en geen nieuws omtrent een nieuwe console.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  Sneller is niet altijd beter

 2.   
  Rolf31's avatar

  Haast en spoed zijn zelden goed

 3.   
  tijn80's avatar

  Waarom zou je dat willen? Dat is vragen om problemen. Lanceer gewoon wanneer je klaar bent en hou je aan je eigen realistische deadline. Als je een specifiek een Xbox of PS5 wilt, koop je die toch wel. Anderen wachten waarschijnlijk toch tot de PS5 uit is om te kunnen vergelijken.
  Eerder lanceren zou ook betekenen dat de launchgames eerder klaar moeten zijn, wat potentiële problemen kan vergroten.

 4.   
  Papachico's avatar

  ”tijn80″ schreef, "Waarom zou je dat willen? Dat is vragen om problemen. Lanceer gewoon wanneer je klaar bent en hou je aan je eigen realistische deadline. Als je een specifiek een Xbox of PS5 wilt, koop je die toch wel. Anderen wachten waarschijnlijk toch tot de PS5 uit is om te kunnen vergelijken.
  Eerder lanceren zou ook betekenen dat de launchgames eerder klaar moeten zijn, wat potentiële problemen kan vergroten."

  Ja dit dus wel. Sneller is niet altijd beter. Ook al komt tie eerder dan de PS5 dan nog koop ik eerder een PS5 omdat ik daar meer mee heb. Daarnaast heeft t betere exclusives. Nadeel is dat Sony niet doet aan crossplay maar dat boeit me geen ene zak als mn vrienden ook op de PS spelen.

 5.   
  OnOwned's avatar

  ”tijn80″ schreef, "Waarom zou je dat willen? Dat is vragen om problemen. Lanceer gewoon wanneer je klaar bent en hou je aan je eigen realistische deadline. Als je een specifiek een Xbox of PS5 wilt, koop je die toch wel. Anderen wachten waarschijnlijk toch tot de PS5 uit is om te kunnen vergelijken.
  Eerder lanceren zou ook betekenen dat de launchgames eerder klaar moeten zijn, wat potentiële problemen kan vergroten."

  Vergeet ook niet dat je geen vrienden maakt met mensen die een Xbox One X hebben gekocht. Die ligt nu ongeveer een half jaar in de winkels. Hoe sneller je een nieuwe console uitpoept, hoe bozer je deze groep gaat krijgen aangezien ze al vrij recent 500 euro hebben uitgegeven.

  Ik snap Microsoft echter wel. Met de gelopen race van deze generatie, willen ze natuurlijk zo snel mogelijk een nieuwe. PlayStation heeft geen haast, die vindt het allemaal wel best. Verkoopt nog steeds heel goed en met de aankomende exclusives krijgen late instappers nog meer reden, om een PlayStation 4 te halen.

 6.   
  Dedsec's avatar

  Alweer ?? wacht lekker tot 2025 ofzo, we hebben nog geen 8K ofzo.

  Toen ik van PS2 naar Xbox 360 ging zag ik echt een groot verschil, maar op de Xbox one niet echt en 4K ook niet echt, dus ik snap niet waarom er na 7 jaar ofzo weer een nieuwe moet komen.

  Zou je zien dat GTA 6 dan ook uitkomt, zodat ze hem dan gelijk 2x kunnen uitbrengen, en daar moet je het dan maar mee doen, want we weten allemaal dat GTA 6 al in de winkel had moeten ligen, maar ze hebben teveel geld, dus gaan ze niet meer zoveel games maken, en hopen maar dat Watch Dogs 3 Vice City word zucht

 7.   
  mattioza's avatar

  Is logisch dat Microsoft als eerste met hun console op de markt wil komen, is marketing dingetje. Zullen allebei niet ver van elkaar liggen qua release. Zowel Microsoft als Sony zijn al jaren met de ontwikkeling van de nieuwe console bezig, is kwestie van tijd wanneer het een goed moment is om ze te lanceren, bij voorkeur periode waarbij je er leuke exclusives (en grote games in het algemeen) kan aanhangen.

 8.   
  kiesmaarwa's avatar

  Je lanceert de nieuwe Xbox eerder dan de PS5, omdat mensen niet willen wachten op de volgende generatie. Als jij je product een half jaar eerder uitbrengt, zijn er genoeg mensen die meteen dat ding kopen. Als de reviews dan alleen maar laaiend enthousiast zijn, krijg je een stukje mond op mond reclame en hoe meer mensen jouw product kopen, hoe minder mensen de concurrent zijn product kopen (uitzonderingen daargelaten). En dat versterkt dan weer jouw machts- en marktpositie.

 9.   
  MaTriXX's avatar

  Ik maak me niet druk ik koop ze toch allebei. 😉