Directe ban voor grof taalgebruik in Rainbow Six Siege

Sinds een paar dagen wordt grof taalgebruik in de text chat van Rainbow Six Siege hard aangepakt. Spelers die kwetsende, racistische of andere lompe woorden gebruiken in de chat kunnen een directe ban krijgen.

Op Twitter laten zowel voor- als tegenstanders van deze maatregel duidelijk van zich horen. Zo was een speler nogal boos dat hij een ban kreeg voor het typen van het woord “nibba”. Volgens het ban-systeem van de game ligt dit echter dicht genoeg tegen het scheldwoord “nigga” aan. De speler kreeg dan ook direct een ban, al was dit slechts een ban voor 30 minuten. Het officiële Twitter-account van Rainbow Six Siege was duidelijk tevreden over dit optreden door de game:

Er zijn ook genoeg voorstanders van deze maatregel die zich online laten horen. Zij vinden het systeem helemaal niet te streng en vinden het juist goed dat er stevig wordt opgetreden tegen het lompe chatgedrag van sommige medespelers.

Volgens de officiële gedragsregels wordt er opgetreden tegen onder andere bedreigend, kwetsend, racistisch en sexistisch taalgebruik. Een eerste ban duurt 30 minuten. Bij een tweede of derde straf is de ban twee uur lang. Ga je na een derde overtreding nogmaals in de fout, dan zal je gedrag door het team van Rainbow Six Siege worden onderzocht. Afhankelijk van wat zij vinden, kan er dan besloten worden om een permanente ban uit te delen.

Dankzij dergelijk handelen wil Ubisoft ervoor zorgen dat de rotte appels snel verwijderd worden uit de community, zodat het spel altijd voor iedereen leuk blijft om te spelen. Hoewel een nieuwe Rainbow Six Siege voorlopig niet komt doet de game het nog steeds heel goed. Zo telt de community inmiddels 35 miljoen spelers.

 1.   
  Rolf31's avatar

  @#$&%$#@!@#$ 😡 😡 😡

  😛

 2.   
  Kamelot2's avatar

  Goed bezig! Eindelijk worden alle gasten die telkens boos worden omdat ze zelf het spel niet begrijpen gekicked! Vooral de kleine kindjes van tegenwoordig die geen respect kunnen opbrengen. Gelijk permanent ban voor ze.

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  ik heb een hekel aan online gaming vooral on het trolling

 4.   
  MaTriXX's avatar

  Is Nibba een woord dan ?.

  Van mij mogen de regels nog strenger maar de ban moet dan wel terecht zijn.

 5.   
  Linkje's avatar

  Mooi! Afstraffen die mensen. Moeten ze maar normaal doen.

 6.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Hahahahahahahaha How The Fuck Is Cyber Bullying Real Hahahaha Nigga Just Walk Away From The Screen Like Nigga Close Your Eyes Haha

 7.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  nibba is geen woord dat bestaat zou best wel eens een verzinsel kunnen zijn van rapper tjo tjo uit groningen

 8.   
  Tom's avatar

  Ninja please.

 9.   
  Dedsec's avatar

  ”Kamelot2″ schreef, "Goed bezig! Eindelijk worden alle gasten die telkens boos worden omdat ze zelf het spel niet begrijpen gekicked! Vooral de kleine kindjes van tegenwoordig die geen respect kunnen opbrengen. Gelijk permanent ban voor ze."

  Permanent is geen goed idee, want er zijn ook mensen die er veel geld aan hebben uitgegeven, dus een paar dagen maanden of een jaar, maar niet voor altijd, want je hebt ook mensen die voor niks verbannen zijn of mensen die veranderd zijn, dus misschien de volgende keer beter nadenken bij het plaatsen van een reactie.

 10.   
  Kamelot2's avatar

  Niet eens. Mensen die ontploffen omdat het even tegen zit zullen nooit veranderen. De kleine kindjes van tegenwoordig zijn te veel losbandig en mogen van alles van de ouders van nu. Dus schelden en noem maar op op internet zal niet stoppen omdat hun ouders geen zicht erop hebben. Het zal daardoor blijven doorgaan. Dat soort mensen verdienen na aantal waarschuwingen of bans een permanente Ban. Zij zullen het niet leren. Je kan het eens of oneens zijn. Dat is aan jouw maar ook al zullen ze geld eraan verdienen, dat gedrag is nergens toelaatbaar. Vooral niet tegenwoordig op het internet met het huidige online pesten. Daar valt het namelijk uiteindelijk wel onder.