Teaser Fortnite Season 5 wekt meer speculatie op over tijdreisthema

De wereld van Fortnite verandert, en Epic Games steekt die vernieuwing niet onder stoelen of banken. Sinds de alternate reality game (ARG) rondom de in-game raketlancering is de speculatie rondom komende veranderingen alleen maar toegenomen. Die zoektocht naar antwoorden is dan ook weer voortgezet nu Epic een eerste teaser van het nieuwe seizoen uit de doeken heeft gedaan.

Op het officiële Twitter-account van Fortnite werd een cryptische afbeelding gedeeld, die wederom naar iets nieuws lijkt te verwijzen. Maar is het wel iets ‘nieuws’, of juist iets ouds?


De gamers met een beetje kennis van Japanse folklore zullen het masker uit de teaser herkennen als een mythologische vos, of kitsune. Dit dier heeft de kracht om tijd en ruimte te verbuigen, precies iets wat nu al langer gebeurt in Fortnite.

Niet voor niets zien we in de teaser het masker dan ook bijgestaan worden door de iconische ruimtebreuken die nu ook delen van het Battle Royale-speelveld lijkt verslinden. Dit doet spelers al langer denken dat er iets aan de hand is met Fortnite’s tijdruimtecontinuüm, waar Epic mogelijk groots op in zal zetten in het nieuwe seizoen.

Ook de reeds verschenen Fortnite Content Update V4.5 hielp die vermoedens al eerder in het leven. De patch introduceerde een klassieke Tommygun en een ouderwets detective-kostuum, wat mogelijk ook al verwezen naar de implementatie van meerdere verschillende tijdsperken in de Battle Royale-modus.

Het vijfde seizoen van Fortnite: Battle Royale trapt 12 juli aanstaande af, en loopt door tot 20 september. De bijbehorende Battle Pass voor dat seizoen gaat weer op de kop voor 950 V-Bucks, een klein tientje in euro’s.

  1.   
    Tom's avatar

    Je kunt zeggen wat je wilt over Fortnite, maar ze weten in ieder geval de formule fris te houden met dit soort ARG’s. Op deze manier nieuwe content/voorwerpen uitrollen, is in ieder geval een betere manier om je spelers in de nieuwigheid mee te nemen dan hoe PUBG het aanpakt.

  2.   
    Mattiees's avatar

    dat de map dit hele seizoen verandert is ook een ontzettend leuke ‘truc’ om een soort van verhaal te vertellen. ik ben benieuwd wat ze voor dit seizoen qua gameplay gaan bedenken/veranderen. Ze zullen in ieder geval weer een hoop binnenhalen over 2 dagen met de seasonpasses.