Ook Razer komt met optisch toetsenbord; de Razer Huntsman

Nu de Razer Blackwidow Chroma V2 alweer even op de markt is, daagt voor Razer het moment om een nieuw paradepaard binnen de toetsenbordenwereld te lanceren. De Amerikaanse fabrikant doet dat dan ook passend met de Razer Huntsman (à 159,99 euro) en de Razer Huntsman Elite (à 209,99 euro), een vooruitstrevend tweetal keyboard met zogenaamde Opto-Mechanical schakelaars van Razer zelf.

De nieuwste switch van Razer verkiest een optische sensor boven de ‘reguliere’ drukschakelaar van een mechanisch of rubberen dome toetsenbord. Aan de hand van een lichtmeting wordt ultiem nauwkeurig of een knop wel of niet wordt ingedrukt. Klinkt vrij overbodig, maar het resulteert wel in een langere levenscyclus voor de switches. Razer belooft dan ook honderd miljoen toetsaanslagen te kunnen garanderen, eer de schakelaars het begeven.


Razer is daarmee niet de eerste die poogt meer precisie en snelheid te leveren met dergelijke optische switches. Eerder zagen we onder meer ook de Zowie Celeritas II eenzelfde sensor inbouwen om een extra voordeel over mechanische schakelaars te vinden.

De prijzigere Huntsman Elite smijt echter met een heleboel pijlers naast de nieuwe schakelaar. Zo zijn er ook nieuwe dedicated media controls te vinden met een verlicht volumewiel en keert uiteraard een comfortabele polssteun terug in het vernieuwde en met aluminium verrijkte design.

Als klap op de vuurpijl beschikt de Huntsman Elite over nóg meer Chroma-verlichting van Razer. Naast een compleet kleurenspectrum per key, is ook de onderkant van het toetsenbord én die van de polssteun van vierzijdige verlichting voorzien. In totaal resulteert dat in 62 nieuwe lichtzones, en dus de mogelijkheid om ook je hele bureau te laten stralen.

Om het nieuwe era van Razer-toetsenborden in te wijden, produceerde Razer (als altijd) weer een stoer stukje promotievideo:


De Razer Huntsman (geprijsd 159,99 euro) en Razer Huntsman Elite (geprijsd op 209,99 euro) moet in juli te verkrijgen zijn op de officiële Razer Store en in de fysieke winkelschappen.

 1.   
  MaTriXX's avatar

  209 euro, in nog geen 209 jaar 😛

 2.   
  Tom's avatar

  Gek genoeg zou ik tegen deze prijs zeggen dat je meer waar voor je geld krijgt dan bij bijvoorbeeld Zowie. Daar was de prijs ook flink, maar kreeg je dan weer geen RGB-verlichting, mediatoetsen of een aluminium behuizing.

  Heel erg benieuwd naar dit model, in ieder geval. Het lijkt er sowieso op alsof ze nu daadwerkelijk met veel dikke specs komen, ook al is de prijs dan aan de flinke kant.

 3.   
  TekkieD's avatar

  Mooi bordje… deze ga ik wel even in de gaten houden. Ben heel benieuwd hoe de toetsen aanvoelen en reageren.