Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Cooler Master CK550 | Unboxing

Nadat GamersNET eerder al los ging met Cooler Master toetsenborden slopen, sturen onze vrienden van Cooler Master wederom een nieuw letterplankje op. De CK550 moet een budgettair alternatief vormen voor meer mechanische toetsenborden, en Tom mag er alvast mee aan de slag.

Hoe typt een mechanisch toetsenbord van nog geen negentig euro? Dat zoeken we binnenkort uit in GamersNET Gear, maar niet voordat we de CK550 eerst uitbundig unboxen…

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  dit zijn de mooie toetsenborden….

  Ik vind dit zo moooooi. dat metaal/alu basis plaat is gewoon super strak. vooral doordat het zo open is oogt het zo mooi. zo te zien elke toets appart te verlichten ook erg gaaf, En dan die prijs…

  Vind het een hele schappelijke prijs voor een zeer goed ogende toetsenbord.
  Als ik desktop had dan had ik het wel geweten.. Ben wel benieuwd naar de geschreven revieuw.
  [ook al zal ik m niet kopen. gezien laptop. Maar dat neemt niet weg dat je het geen tof plankie mag vinden. hahaha]

 2.   
  remcoabc's avatar

  Ik moet zeggen dat ik de bewerking van deze video echt top vind, al die kleine details doen het hem! Keep up the good work!

 3.   
  Tom's avatar

  Bedankt, Remco! Leuk dat het daadwerkelijk een beetje opvalt.

  Ik gooi wel vaker wat kleine knipjes/grapjes in dit soort video’s, maar lang niet iedereen heeft er oog voor.

 4.   
  tranceguy's avatar

  Mooi toetsenbord hoor…

 5.   
  TekkieD's avatar

  Mooie bordjes met die zwevende toetsen, maar het jammere hieraan is dat door het design het zo opvalt dat deze RGBtoetsen RGB lekken aan de bovenkant. Zichtbaar bij witte kleur of wit kleurovergang.

 6.   
  Tom's avatar

  Ik denk dat juist het ‘lekken’ van het licht eerder de bedoeling is dan een naar neveneffect. Exposed toetsenborden zijn natuurlijk juist bedoeld om dat zwevende effect rondom de toetsen te creëren én meer RGB-verlichting de wereld in te helpen, in plaats van deze geconcentreerd onder de toetsen te laten focussen.

  Het lijkt me voornamelijk een stijloverweging, al is het in het geval van de CK550 ook een manier om kosten te drukken. Minder fysieke body bespaart wellicht ook weer wat euro’s op de richtprijs.

 7.   
  Linkje's avatar

  Ziet er mooi uit! Ben benieuwd naar de review vanwege de prijs 🙄

 8.   
  TekkieD's avatar

  Tom schreef, "Ik denk dat juist het ‘lekken’ van het licht eerder de bedoeling is dan een naar neveneffect. Exposed toetsenborden zijn natuurlijk juist bedoeld om dat zwevende effect rondom de toetsen te creëren én meer RGB-verlichting de wereld in te helpen, in plaats van deze geconcentreerd onder de toetsen te laten focussen.
  Het lijkt me voornamelijk een stijloverweging, al is het in het geval van de CK550 ook een manier om kosten te drukken. Minder fysieke body bespaart wellicht ook weer wat euro’s op de richtprijs. "

  Bedoel lekken van rood groen en blauw boven de toetsen wanneer deze op wit is ingesteld. Dat mag zeker niet de bedoeling zijn. Weet niet precies hoe ik het beter moet uitleggen, maar misschien kun je het maar beter zelf bekijken door de kleur op wit te zetten.
  De Corsairs hebben er in iedergeval last van en aangezien deze dezelfde switches gebruikt zal de CK550 er ook wel last van hebben. Het is misschien iets kleins, maar zoiets stoort mij enorm. 🙁

 9.   
  Tom's avatar

  Dat heb ik dus even gecheckt, maar ik het is bij mij thuis echt amper merkbaar. Misschien dat de camera het anders oppakt, ook vanwege de (overigens evenals RGB)-verlichting in de studio.

  Als ik het in mijn omgeving probeer te zien, kan ik het me amper voor de ogen halen. Misschien ben ik wel mild kleurenblind, of iets dergelijks.

  Wat wél enigszins zichtbaar is, is het dat het witte licht eerder een fel paarsblauw lijkt. Dit is naar mijn idee echter niet anders dan gebruikelijk. In wezen kan RGB vaak wel een soort wit vertonen, maar het neigt dan toch nog altijd een beetje naar een van drie kleuren, in tegenstelling tot één LED die specifiek voor wit licht gemaakt is.

 10.   
  TekkieD's avatar

  Tom schreef, "Dat heb ik dus even gecheckt, maar ik het is bij mij thuis echt amper merkbaar. Misschien dat de camera het anders oppakt, ook vanwege de (overigens evenals RGB)-verlichting in de studio.
  Als ik het in mijn omgeving probeer te zien, kan ik het me amper voor de ogen halen. Misschien ben ik wel mild kleurenblind, of iets dergelijks.
  Wat wél enigszins zichtbaar is, is het dat het witte licht eerder een fel paarsblauw lijkt. Dit is naar mijn idee echter niet anders dan gebruikelijk. In wezen kan RGB vaak wel een soort wit vertonen, maar het neigt dan toch nog altijd een beetje naar een van drie kleuren, in tegenstelling tot één LED die specifiek voor wit licht gemaakt is. "

  Kan best zijn dat dit toetsenbord hier minder last van heeft door andere keycaps coating of iets dergelijks.
  Het probleem wat ik bedoel is bij dit filmpje heel goed te zien.