Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Call of Duty: Black Ops 4 | Video Preview

Na de oorspronkelijke onthulling van Call of Duty: Black Ops 4 kwam dan eindelijk een eerste hands-on sessie met de game op E3 2018. Onze Marcel mocht direct aan de slag met de game, en vertelt tegenover Peter wát er zoals nieuw is aan dit zoveelste deel. Dat alles (en meer) zie je in deze video preview…

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  heel jammer maar voor mij verliest de developer ald je het mij vraagt een flopper al zijn respect door de singleplayer weg te laten ik hoop voor hun dat dit een fatale fout is
  hierbij verliest deze game en voor velen die het met mij eens zijn zijn charme
  rip cod

 2.   
  Tom's avatar

  In their defense, ze hebben voor het doorhakken van de knoop natuurlijk aardig wat enquêtes en onderzoeken op de spelersbasis losgelaten. Daarin is blijkbaar aangetoond dat de harde kern van Call of Duty minder en minder interesse toont in een singleplayer, en steeds sneller overschakelt naar de multiplayer.

  Nog steeds naar voor de liefhebber van singleplayer, maar ik zou zeggen dat de campaign al jarenlang ondergeschikt is aan de online modi voor deze franchise in het specifiek.

 3.   
  mattioza's avatar

  De beslissing voor geen singleplayer is begrijpelijk, zoals ook al eerder gezegd. En moet zeggen, Black Ops 3 was nu gratis voor PS+ leden. Heb onlangs de eerste 3 hoofdstukken gespeeld, is eens leuk om door te lopen, maar er bestaan mijns inziens puur singleplayer gezien veel betere games, dus waarom zou je CoD kopen voor de singleplayer als er jaarlijks zoveel toppers uitkomen. Bij de trophies zag ik ook dat slechts 10% (was voor deze actie wellicht iets meer) de singleplayer heeft uitgespeeld en een kleine 2% daarvan op moeilijkheidsgraad hoger dan de standaard. Een heel deel daarvan hadden waarschijnlijk ook nog eens het gevoel van ‘voor mij hoeft het er niet per sé in te zitten’. Zou trouwens ook kunnen dat het volgend deel gewoon terug een singleplayer heeft, maar dat ze bij de Black Ops serie gemerkt hebben, dat er vanuit de speler meer focus is op de multiplayer. (dan bv bij CoD WII)

  Dit punt buiten beschouwing gelaten, denk dat veel CoD/Black Ops fans wel blij zullen zijn met dit deel. Vernieuwingen, maar heel vertrouwd en snel.

 4.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  ik denk dat jij de plank voledig mis slaat gozer orgineel was dit een sp game altijd al geweest steeds meer games gaan naar only mp of only coop dar is gewoon jammer want als deze neppe trend zo door gaat heb je over 10 jaar alleen nog maar mp games maar mp player gamers zoals jij denkt alleen aan je eigen

 5.   
  Tom's avatar

  Wat Mattioza probeert te zeggen (alsmede ikzelf), is dat Call of Duty over de jaren heen gewoon een draai heeft gemaakt naar meer multiplayer. Enorm logisch ook, gezien het gros van de gamers juist ook daarom die games oppakt. Zoek eens op YouTube naar video’s van Black Ops 3 en vertel me hoeveel daarvan over de singleplayer gaan. Dat is niet te vergelijken met hoeveel hype er leeft rondom de multiplayer. Deze keuze is gewoon by popular demand, nota bene iets waar Activision dus ook actief onderzoek naar heeft gedaan.

  Dat hoeft overigens niet te betekenen dat er straks geen singleplayer games meer verschijnen. Allesbehalve dat. Zelfs Activision blijkt nu met Sekiro te investeren in meer singleplayer, maar zo zijn er nog tal van andere games op komst die niks met multiplayer te maken willen hebben of vooral een focus op singleplayer houden.

  Kijk alleen al naar Bethesda’s line-up aan games, de Metro-serie, de terugkeer van S.T.A.L.K.E.R. en games als RAGE 2; er valt genoeg singleplayer te halen. Nu en in de toekomst.

 6.   
  tranceguy's avatar

  the ultimate gamer boss schreef, "ik denk dat jij de plank voledig mis slaat gozer orgineel was dit een sp game altijd al geweest steeds meer games gaan naar only mp of only coop dar is gewoon jammer want als deze neppe trend zo door gaat heb je over 10 jaar alleen nog maar mp games maar mp player gamers zoals jij denkt alleen aan je eigen"

  Dat valt best mee, meeste zijn JUIST sp omdat men dat wil… De mp only worden gewoon gebashed….

 7.   
  tranceguy's avatar

  Blijft gewoon een stuk schijt zonder de sp en met die br shit

 8.   
  FlyingdutcH's avatar

  Doordat de singleplayer is weggelaten is er een grotere focus op de multiplayer. Ik denk dat we wel kunnen stellen dat de BR voor de singleplayer in de plaats is gekomen. Hopelijk geeft dat meer toegevoegde waarde aan de spelervaring dan de SP deed.