Cyberpunk 2077 oogt next-gen, maar blijft streven naar current gen-release

Cyberpunk 2077 gaat op de pc, Xbox One en PlayStation 4 verschijnen, maar de E3-trailer was zó indrukwekkend, dat veel mensen zich begonnen af te vragen of het spel überhaupt wel naar de current-gen consoles kán komen. GameInformer vroeg quest designer Patrick Mills ernaar en hij gaf aan dat we ons geen zorgen hoeven maken.

I’ve heard a number of people say that. The current console generation is what we’re aiming for. We are aiming for Xbox One, PlayStation 4, and of course PC as well.
Dat gamers twijfels zetten bij het vermogen van ontwikkelaar CD Projekt Red om de getoonde beelden klaar te spelen op de PlayStation 4 en Xbox One, is ongetwijfeld erg flatterend voor ze, maar alleen als de ontwikkelaar het ook daadwerkelijk voor elkaar krijgt. Nou is het fijn voor PlayStation 4- en Xbox One-bezitters om deze toezegging te krijgen, maar hoe hun versies er precies uit gaan zien, weten we voorlopig nog niet.


Overigens is het ook niet ondenkbaar dat Cyberpunk 2077 gelijk de next-gen consoles aandoet; een cross-gen release is bijvoorbeeld niet uit den bozen. Eerder gaf CD Projekt Red namelijk al aan dat de game met next-gen consoles in het achterhoofd wordt ontwikkeld.

Voorlopig staat Cyberpunk 2077 nog gepland voor een release in 2019.

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  Toch wel grappig.

  Vroeger kochten mensen consoles want die gingen langer mee dan PC’s, grafisch liepen ze voor of i.e. gelijk aan de PC.

  Maar deze generatie – er wordt al over een nieuwe gen gesproken terwijl mijn PC zelfs ouder is dan de huidige gen (en loopt ook qua performance behoorlijk voor).

  Is deze gen een flop?

 2.   
  mattioza's avatar

  Ooh is sowieso wel goed nieuws, kunnen we de game waarschijnlijk verwachten in 2019 of 2020. Misschien komt er een upgrade mogelijkheid naar next gen, mochten die consoles het jaar daarop uitkomen.

 3.   
  tranceguy's avatar

  Gaat zeker op de huige gen uitkomen aangezien de volgende nog wel ff duurt….

 4.   
  Prince's avatar

  Alfa Warrior schreef, "Toch wel grappig.
  Vroeger kochten mensen consoles want die gingen langer mee dan PC’s, grafisch liepen ze voor of i.e. gelijk aan de PC.
  Maar deze generatie – er wordt al over een nieuwe gen gesproken terwijl mijn PC zelfs ouder is dan de huidige gen (en loopt ook qua performance behoorlijk voor).
  Is deze gen een flop? "

  Volgens mij hebben consoles nooit voorgelopen op pc. Het was alleen makkelijker/goedkoper om een console te kopen voor een goede prestatie. De prijs van de beste videokaart was ook vroeger hoger dan die van een Xbox of Playstation. En in de jaren 90 waren er altijd struggles om pc-spellen goed te porten naar consoles, omdat consoles het gewoon niet aankonden en het er vaker pixelated uitzag. Ik vind de huidige generatie consoles juist grafisch best adequaat. Het enige nadeel is de motion blur die wordt toegepast omdat consoles toch net niet krachtig genoeg zijn.