Alles wat we nu weten over Fallout 76…

Tijdens de Bethesda E3-persconferentie is eindelijk duidelijk gemaakt wát Fallout 76 nu eigenlijk is. Na de eigenzinnige onthulling van vorige week, worden we nu dan eindelijk verlost met informatie. En ja, Fallout 76 is volledig in multiplayer-stijl te spelen.

Bethesda-topman Todd Howard verzekerde spelers daarbij dat het niet om een online only concept gaat; de game is ook volledig in je uppie te bespelen. Spelprogressie kan daarbij naadloos tussen je eigen ervaring en die van je vrienden (of aartsvijanden) gedeeld worden, zoals een echte hybride game betaamt. Zij die het niet zoeken samen te spelen, krijgen daartoe dan ook zeker de mogelijkheid.


Ook qua setting liet Bethesda meer weten over Fallout 76. De volledige game speelt zich vijfentwintig jaar na het vallen van de nucleaire bommen, en jij stapt inderdaad uit Vault 76 in West-Virginia om de zwaargetroffen Amerikaanse wereld weer op te bouwen. Volgens Todd Howard is Fallout 76 zeker twee keer zo groot als Fallout 4 en bestaat uit zes uiteenlopende gebieden, elk met hun eigen unieke elementen.

Het is ook mogelijk om samen een eigen gemeenschap van overlevers op te bouwen, uiteraard met de welbekende crafting-elementen uit het voorgaande deel. Naast het gezamenlijk freeroamen en missies tackelen, zijn er ook een aantal competitieve multiplayer-modi aanwezig om je vaardigheden in te meten.

Een van de nieuwe modi is er een waar spelers gezamenlijk (of als enkeling) jagen op de opgebroken code voor atoombommen, die vervolgens naar eigen wens op de enorme kaart af te sturen zijn. Wie goed plant, kan daarbij een vijandige gemeenschap (of een onschuldige stam bevers) in één klap uitroeien en daardoor weer unieke loot verzamelen voor de overlevenden.

De wereldkaart van Fallout 76 lijkt niet alleen fors groter, het is ook een iets dynamischere wereld. Wie ervoor kiest met omstanders te spelen, zal merken dat de wereld om hem of haar heen kan veranderen door medespelers. Nieuwe settlements, maar ook verstrooide atoombommen kunnen je (in)directe omgeving hevig veranderen.

Ook werd Fallout 76 dan per direct voorzien van een releasedatum. Vanaf aanstaande 14 november is dit alles te beleven op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Ook komt er ergens voor die tijd een B.E.T.A.-fase om Fallout 76 uitgebreid (online) te testen. Daarvoor kunnen geïnteresseerden zich nu registreren op Bethesda.net.

 1.   
  mattioza's avatar

  Volgens Todd Howard is Fallout 76 zeker twee keer zo groot als Fallout 4

  Tijdens de Microsoft persconferentie zeiden ze toch 4 keer groter dan Fallout 4?

 2.   
  DB Ries's avatar

  Gelukkig. Singleplay!

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  4 keer groter damn

 4.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  200gb space