Gears of War 5 verschijnt in 2019 voor Xbox One en Windows 10

Met Gears Tactics als strategische spin-off en Gears Pop! als vrolijke mobiele adaptatie, kon natuurlijk ook het daadwerkelijke Gears of War 5 niet uitblijven. Op de Xbox E3 Media Briefing deed niemand minder dan The Coalition-topman Rod Fergusson de vijfde officiële Gears of War uit de doeken, en die moet anno 2019 alweer verschijnen op Xbox One en Windows 10 (inclusief Play Anywhere cross-platform mogelijkheden).


Gears of War 5 pakt de narratieve draad op waar Gears of War 4 die achterliet. Wederom avonturieren we met bekende personages als Kait, Del en protagonist JD Fenix naar nieuwe omgevingen en andere gemeenschappen binnen de post-apocalyptische wereld van Gears of War. De dreiging van de Swarm is nog altijd aanwezig, en dat betekent dat er weer aardig wat geknald mag worden met het kleurrijke drietal.

De getoonde in-game beelden (ook hieronder te zien) leken zich meer te beperken tot het verhalende aspect, dan de daadwerkelijk actie. Een marketingzet die regelrecht terugkeert van de aanvankelijke onthulling van Gears of War 4, die alweer uit de E3-periode van 2015 stamt. Wat destijds gebeurde met de verkorte titel, zagen we hier ook gekopieerd worden: “Gears 5”. Dat terwijl de officiële benaming van het vijfde deel hoogstwaarschijnlijk alsnog (gewoon) Gears of War 5.

 1.   
  ScorpionNL's avatar

  Kijk der weer naar uit!

 2.   
  Heccer's avatar

  Ik ook MS deed het goed werd er blij van

 3.   
  mattioza's avatar

  Was grappig moment. Logo van Gears kwam in beeld, iedereen werd wild, bleek het de mobile game, ineens de hele zaal muisstil, dachten dat er een EA C&C momentje zat aan te komen. Dan Gears tactics, geen reactie. Tot dan toch eindelijk Gears 5 werd aangekondigd. 😀 Was ook zeker de moeite!

 4.   
  mmx's avatar

  Yes yes yes eindelijk dit is cool man 🙂

 5.   
  Tom's avatar

  mattioza schreef, "Was grappig moment. Logo van Gears kwam in beeld, iedereen werd wild, bleek het de mobile game, ineens de hele zaal muisstil, dachten dat er een EA C&C momentje zat aan te komen. Dan Gears tactics, geen reactie. Tot dan toch eindelijk Gears 5 werd aangekondigd. 😀 Was ook zeker de moeite!"

  Dat terwijl Gears Tactics mij serieus iets meer aanspreekt. Nog altijd ontiegelijk veel zin in een nieuwe Gears, maar Tactics kan oprecht iets heel nieuws naar die hele franchise brengen.

  Dat een-twee-drietje was inderdaad wel erg mooi gedaan. Twitch Chat ging ook wild met ‘RIP’ en ‘F’, maar kwam uiteindelijk bij zinnen.