Geen PvP- of couch co-op-modus gepland voor Anthem; kleine verhaaldetails onthuld

Tijdens de E3-persconferentie van EA is er een hoop informatie bekendgemaakt over Anthem, zoals de vier klassen en het ontbreken van lootboxes en pay-to-win-elementen. Echter, Mark Darrah van ontwikkelaar BioWare hield ná deze persconferentie een Ask Me Anything-sessie op Twitter, waarbij hij significante details over Anthem wist te melden die niet ter sprake kwamen tijdens de EA Play-stream.

Over de titel (waarover ondergetekende ook vragen had) wist Darrah te melden dat de Anthem of Creation een grote rol zou spelen in het verhaal van Anthem. Wees dus gerust: je hoeft deze game niet te spelen met je rechterhand over je hart. Verder wilde hij niets kwijt over dit aspect van het spel.

Daarnaast weet de beste man te melden dat er geen PvP-modus op de planning staat voor Anthem, vooral omdat dit BioWare’s vrijheid vergroot wat betreft het introduceren van wapens en uitrusting. Betere wapens en uitrusting kun je verdienen door het spel te spelen: vijanden droppen loot en hardverdiende euro’s kunnen niet worden gebruikt om krachtigere wapens te bemachtigen. Ook staat er geen couch co-op op de planning. Daarnaast zijn er (voorlopig) geen plannen voor cross-platform-functionaliteit.

Ook weet Darrah te melden dat niet het hele verhaal draait om Fort Tarsis, hoewel het huidige beeldmateriaal dat wel lijkt te suggereren. Gevolgen en veranderingen door de keuze van de spelers vindt overigens wél voornamelijk in dat gebied plaats.

Ook spelen NPC’s een significante rol, zowel in het verhaal als daarbuiten, hoewel Darrah niet meer dan deze uitspraak bekendmaakt. Hoe dit concreet zal werken, is dus afwachten tot aankomende previews – of zelfs tot het moment dat Anthem daadwerkelijk verschijnt.

Ook het ontbreken van romances is een aspect waarbij veel gamers hun wenkbrauwen optrokken: in elke eerdere BioWare-game behoorde dit tot de mogelijkheden. Mark Darrah zegt echter dat dit in Anthem (vooralsnog) niet verwerkt is vanwege ‘ontwerpkeuzes’. Dit is een enigszins vage verwoording, dus waarschijnlijk moeten we wachten tot de game verschijnt om de écht concrete reden te achterhalen. Maar een saillant detail: romances zijn niet per definitie uitgesloten voor Anthem. Bij de release zijn ze echter niet aanwezig.


Mocht je het gemist hebben: tijdens de EA-persconferentie is er een cinematische trailer getoond en is bekendgemaakt dat de multiplayer niet vereist is om het verhaal uit te spelen.

Anthem verschijnt op 22 februari voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren