Anthem vereist geen multiplayer om verhaal te voltooien

Mark Darrah van BioWare houdt op het moment van schrijven een Ask-Me-Anything-sessie, waarbij Twitter-gebruikers hem al hun vragen mogen stellen. Vervolgens probeert hij die vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Eerder maakte hij al bekend dat Anthem een always-online-beleid kent, ook al is de game in principe te spelen in je eentje. Nu maakt de beste man bekend dat dit niet helemáál waar is.

Hoewel Anthem in theorie speelbaar is door één persoon, zijn de Strongholds niet te voltooien in je eentje; je zult altijd de hulp moeten inschakelen van andere spelers. Het goede nieuws is dat Strongholds niet per se vereist zijn om het verhaal van Anthem te voltooien. Wel zal het ongetwijfeld zo zijn dat het moeilijker zal zijn om Anthem uit te spelen zonder andere spelers te betrekken bij je playthrough.


Anthem zal geen lootboxes of pay-to-win-aspecten bevatten, maar eist wél dat spelers altijd online zijn, ook al kun je de verhaallijn dus voltooien zonder multiplayer.

Anthem verschijnt op 22 februari 2019 voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

 1.   
  Tom's avatar

  Wel ontiegelijk fijn dat we nu wat meer daadwerkelijke context voor Anthem ontvangen. Voorheen was het vooral speculeren over hoe erg het Destiny wil zijn, nu zeggen ze dat tenminste zelf ook klaarblijkelijk. Verheldert veel.

  Zelf voel ik hier wat minder directe hype voor, maar ben enorm benieuwd of dit veel gamers aantrekt. Juist ook omdat sommigen door Destiny (2) wat nare gevoelens aan dit kaliber online spellen hebben overgehouden.

 2.   
  Rolf31's avatar

  Het is niet direct mijn type game. Het ziet er wel slick uit uit. Echter kreeg ik er Destiny feel bij toen ik de trailer zag. Gezien Tom zijn duiding snap ik waar het vandaan komt 😉

 3.   
  Dedsec's avatar

  Ja je hebt dus mensen nodig die even het zware werk komen doen zodat jezelf kan drinken en even naar de wc kan gaan zucht, en dan krijg je zeker ook nog gezeik dat je niet goed genoeg bent, en weer opnieuw moet gaan zoeken naar mensen ?? nee mij zou je er niet tegen komen.